Mardrömmen: Pappa backade över tvååriga Alex

Lilla Alex dog i en olycka. Han pappa skulle backa med bilen och körde på pojken.

Privat
Alex, 2, sprang bakom bilen när hans pappa backade.
Trots ambulanspersonalens insatser gick hans liv inte att rädda.
Nu varnar hans mamma och pappa andra föräldrar.
Slå på ljud

Pappa Byron Zapata skulle backa ut familjens bil på uppfarten till familjens hus i Fairfax i delstaten Virginia i USA. Då inträffade det som bara inte får hända.

Bairon Alexander Zapata, 2, måste ha tultat ut på uppfarten, precis när hans pappa backade.

För spankspråkiga Telemundo 44 berättar pappan hur olyckan med sonen gick till.

– Jag hade burit in Alex och sa åt honom att stanna kvar inomhus. Han sa ”okej pappa” och jag märkte inte att han kom ut igen. Sedan var det försent, säger den gråtande pappan.

TUR ELLER SKUR? Här är det solchans i midsommar

50 barn med i olyckor – varje vecka

Olyckan inträffade kvart i sju på måndagskvällen och ambulans och polis var snabbt på plats.

Alex var mycket svårt skadad. Trots ambulanspersonalens insatser tvingades familjen snart ta emot beskedet att deras pojke inte överlevt, skriver den lokala polisen i ett utlåtande.

Enligt den amerikanska organisationen ”Kids and cars” blir omkring 50 barn påkörda av backande bilar varje vecka i USA. I 70 procent av fallen är det en förälder eller nära anhörig som sitter bakom ratten.

Lilla Alex avled i en olycka då hans pappa backade bilen.

Alex, 2, tillsammans med sin syster.

PRIVAT

Nu vill familjen att andra föräldrar tänker till så att de slipper gå igenom samma sak. Alex mamma Kelly Castillo och pappa Byron Zapata uppmanar föräldrar att ha koll på sina barn när de backar.

– Snälla ta hand om er barn, säger pappa.

”Kids and cars” uppmanar föräldrar att installera en kamera bak i bilen för att undvika olyckor. De råder också att den som ska köra går runt fordonet innan den börjar backa och att det alltid finns någon vuxen som har uppsikt över barnen när bilar kör in eller ut på uppfarten.

Startat insamling

Samtidigt som Alex föräldrar och syskon sörjer har släktingar startat en kampanj för att familjen ska ha råd att begrava honom. Hittills har över 200 personer skänkt pengar och visat sitt stöd.

”Jag är tvåbarnsmamma, jag kan känna er smärta djupt i min själ. Skickar kärlek och styrka till föräldrar och anhöriga”, skriver Jenny.

Harold skriver:

”Jag donerar eftersom en liknande olycka hände en god vän till mig för nästan 40 år sedan. Jag såg och kände den sorg de bar på. Jag har inga ord som kan hjälpa under den här svåra tiden, men håll tron uppe.”

LÄS OCKSÅ: Barn som äter veganskt blir flera centimeter kortare

LÄS OCKSÅ: Här får du betala avgift om du tackar nej till vaccinet

FOTO: Privat

SENASTE NYTT!