FORSKNING AVSLÖJAR: Män har svårare än kvinnor på arbetsmarknaden

Män har svårare än kvinnor på arbetsmarknaden

Män har det svårare att hitta jobb än kvinnor inom flera yrken, enligt en ny studie.
”Tydlig, konsekvent och hög diskriminering” var slutsatsen om män som söker jobb i kvinnodominerade yrken.
– Vi finner avsevärd diskriminering mot män i kvinnodominerade yrken, säger Mark Granberg, doktorand i nationalekonomi vid Linköpings universitet.

Enligt en studie gjord vid Linköpings universitet har män det tufft på arbetsmarknaden. Mäns jobbansökningar sorteras nämligen bort i större grad i kvinnodominerade yrken, än kvinnor som söker arbete där flest män arbetar. Att få en intervju till att bli lokalvårdare är allra tuffast för män visar forskningen.

Studien är gjord vid Linköpings universitetet, i samarbete med University of California. Bakom studien finns bland annat svensken Mark Granberg, doktorand
i nationalekonomi i Linköping. I studien skickades 3 200 fiktiva jobbansökningar runt till olika jobbannonser runt i Sverige. Om de fick svar, samt om det var positivt eller negativt antecknades ner av forskarna. Resultatet publicerades sedan i den vetenskapliga tidsskriften PLOS One.

– Vi ser att det finns hinder för män att ta sig in på vissa delar av arbetsmarknaden. I ansökningsprocessen ser vi ingen diskriminering mot kvinnor som vill in i mansdominerade yrken, säger Mark Granberg, doktorand i nationalekonomi vid Linköpings universitet i ett pressmeddelande.

Mark Granberg är en av forskarna bakom studien.

Foto: PRESSBILD
LÄS MER: Kusliga sanningen bakom Netflix-serien

Studien visar på könsdiskriminering

Svåraste jobbet för män att få intervju till? Lokalvårdare, enligt studien.

Foto: GAETAN BALLY

Resultatet visade att det finns könsdiskriminering på den svenska arbetsmarknaden i ett första steg – speciellt för män. Att söka arbete som man till bland annat sjuksköterska, barnskötare eller förskolelärare visade sig vara tufft. Men allra tuffast var det för män att få intervju till att bli lokalvårdare, visade studien. I det motsatta fallet, att däremot som kvinna söka sig till yrken som fordonsmekaniker, lastbilschaufför, IT-utvecklare och lagerarbetare såg forskarna ingen diskriminering.

– Att mäns ansökningar – inte kvinnors – sållas bort i ansökningsprocessen är intressant. Vi vet ju sedan tidigare att kvinnor missgynnas på arbetsmarknaden vad gäller lön och befordran. Följdfrågan blir då, vad händer på vägen? Det vore intressant att titta på, men det är inget vår studie kan klargöra, säger Mark Granberg, i ett pressmeddelandet.

Lönegapen står sig kvar visar forskning


Sverige är fjärde bäst i klassen i skillnader mellan könen, enligt Global Gender Gap Report 2020, gjord av World economic Forum. 82,3 procent av kvinnor deltar på svenska arbetsmarknaden, endast något lägre mot mäns 85,9 procent. En skillnad i lönenivåer finns mellan könen i Sverige, till kvinnors nackdel.

FÅ FLER FASCINERANDE OCH SPÄNNANDE NYHETER OM AKTUELLA HÄNDELSER: In och följ Hänt Nyheter på Facebook här!

Tidigare forskning har pekat på att det finns ett gap mellan könen av det slag som studien från Linköpings universitet nu visar. Men den nya studien är både bredare och större, med fler yrkeskategorier och ansökningar. Studien genomfördes med så kallade korrespondenstester, det vill säga att ansökningarna endast skickades med brev, utan att någon visar sig för arbetsgivaren. Testen kan däremot endast visa diskriminering vid rekryteringen av ett arbete, inget annat.

LÄS OCKSÅ: Pfizer utvecklar världens första piller mot covid-19

LÄS OCKSÅ: Världens dyraste skilsmässor - Svensken är med

Foto: Jeppe Gustafsson/TT och Jens Büttner/DPA