avslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjar

Mamman oförlåtliga brott mot 5-åriga sonen – nu avslöjas detaljerna

13 jul, 2023 
https://image.hant.se/BylineSimon_.png.jpg?imageId=9275156&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=1318Simon Lundh
5-åringen
Mamman Claire Scanlon gjorde något som de flesta drömmer mardrömmar om.
Nu har hon dömts för det hemska brottet hon begick mot sin egen son.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Gunnar Strömmer: ”Brottslingar ska sitta inne längre”
Gunnar Strömmer: ”Brottslingar ska sitta inne längre”

Mamman Claire Scanlon, 38, begick något av det värsta som man som förälder skulle kunna göra. På Nyårsafton 2021 mördade hon sin son med hennes antidepressiva mediciner. För att sedan ljuga för polisen vad sin skett. Claire berättade för polisen att hennes son hade ramlat ner för en repstege.

Mamman Claire dödade sonen med egna medicinen

Trots att både vänner och nära familjemedlemmar till pojken försökte rädda livet på honom gick inte hans liv att rädda. Pojken hade även över 60 blåmärken på huvudet, ansiktet och kroppen.

Charles Wilson som undersökte pojken efter hans död bekräftade att blåmärkena som uppkommit inte skulle kunna ske om man ramlade ner för en repstege.

Mamman blev senare arresterad och inlagd på sjukhus, där hon berättade för personalen att hon mördat sin son.

En toxikologisk rapport visade att sonen vid dödstillfället hade nio gånger högre värden än den dödliga dosen av antidepressiva medel i sin kropp. Det var också det som tog hans liv.

Annons

Därför mördade mamman sin 5-åriga son

De bakomliggande faktorerna till att en sådan tragisk händelse kunde ske ska enligt polisen undersökning berott på att mamman hade problem att leva ett normalt liv efter sin uppbrott med sitt ex Gary.

Hon hade problem med både det psykiska och den finansiella delen av livet som ensamstående mamma och hade vid ett tillfälle via ett röstmeddelande till sitt ex hotat honom med att han aldrig skulle få se den 5-åriga pojken igen. Claire led av depression och ångest vilket gjort hon fått medicin utskrivet. För hennes andra son Shawn hade hon berättat att hon slutat ta medicinerna fem månader för den tragiska händelsen enligt The Mirror. Bara dagar innan dödsfallet hade hon återigen hämtat ut nya mediciner till sig själv.

Dömdes för mordet på 5-åringen

Eftersom att Claire var inlagd på sjukhus efter gripandet fick polisen vänta med att förhöra henne om det misstänkta brottet. När det kunde ske förnekade Claire att hon hade skadat pojken och orsakat hans död. Trots det dömdes hon för mordet på sonen.

Annons

Åklagaren Nicola Carter berättar för North West CPS om domen och mammans inblandning i mordet.

– Claire Scanlons roll som förälder var att älska och skydda sin son från skada, men hon tog det ultimata steget för att ta sin lilla son Dylan från sin ex-partner. Hon har medvetet förgiftat och slagit honom, säger han och fortsätter:

– Jag skulle vilja ge mina uppriktiga sympatier till Dylans nära och kära, inklusive hans farfar, far och bror som vittnade vid rättegången. De måste inte bara komma över förlusten av sonen, utan också sättet på vilket han dog.

FOTO: MEN Media/Facebook

Annons