Mammans mirakelvändning – skulle sitta resten av livet i rullstol

Rachel Harry och Freya

Rachel Harry fick en hjärtattack i samband med dottern Freyas födsel.
Då fick hon höra att hon aldrig mer skulle kunna gå.
Nu har hon gjort en osannolik mirakelvändning.
0:39

Efter reklamen: Föddes med ryggbråck – rullstolen som förändrade hans liv

(0:39)

Slå på ljud

Förlossningen blev mardrömslik. Rachel Harry, 40, drabbades av en hjärtattack när hon födde dottern Freya för tio år sedan. Hjärtattacken var ett resultat av en oupptäckt blodpropp som också ledde till en hjärnskada.

Rachel hade sett fram emot att bli mamma för första gången. I stället fick hon veta att hon förmodligen aldrig mer skulle kunna gå, äta och dricka för egen maskin. Det var allt annat än det liv hon hade hoppats på.

Rachel Harry och dottern Freya

Rachel Harry drabbades av en hjärtattack i samband med födseln av dottern Freya.

Rachel Harry / SWNS

Mirakelvändningen inför alla – dotterns vilja

Mitt i tragedin kom hoppet. Rachel Harry gjorde allt för att bli kvitt rullstolen. Med hjälp av en sjukgymnast har hon nu lärt sig gå igen. Under den tio år långa processen har hon blivit vilt påhejad av dottern Freya.

Nyligen gick hon över 350 meter när hon var med i ett välgörenhetslopp anordnat av organisationen Clwyd Special Riding Centre. Under loppet lyckades hon samla in cirka 5000 kronor.

– Det har gått nästan tio år sedan läkarna sa till oss att hon förmodligen aldrig skulle kunna gå eller prata igen. Nu kan hon gå 350 meter och vi är så ofattbart stolta över henne och vi har aldrig gett upp hoppet om att återhämtningen ska fortsätta, säger Rachels mamma Karan, 62, till The Mirror.

Rachel Harry

Rachel Harry har kämpat i tio för att bli kvitt rullstolen.

Rachel Harry / SWNS
Rachel Harry

Här går Rachel Harry 350 meter.

Rachel Harry / SWNS
Louises huvud kan falla av – ovanliga sjukdomen efter olyckan

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Dotterns fina ord: ”Mamma är speciell”

Dottern Freya fyller tio år om en månad. Hon har i hela sitt liv få se sin mamma kämpa. Freya har dessutom varit hennes största supporter och hejat på när tiderna varit svåra.

– Min mamma är speciell. Hon fick en hjärtattack när hon födde mig och nu lär jag henne gå och prata. Jag vill att min mamma ska vara likadan som mina vänners mammor, så hon kan ta med mig på shopping och simturer, säger Freya.

Freya och Rachel Harry

Freya och Rachel Harry.

Rachel Harry / SWNS

Foto: SWNS

SENASTE NYTT!