Mamma Hollies tuffa kamp – för att 12-åriga sonen ska få leva

Archie

12-årige Archie hittades medvetslös med en sladd runt sin nacke.
I en månads tid har han hållits vid liv med hjälp av en maskin.
Nu vill läkarna stänga av den – men mamma Hollie vägrar.
Tonåringen prövar att göra ”superhoppet” från båten
0:30

Efter reklamen: Tonåringen prövar att göra ”superhoppet” från båten

(0:30)

Slå på ljud

Hollie Dance hittade sonen Archie Battersbee, 12, medvetslös med en sladd runt nacken. I ren panik lyckades hon få loss den och ringde 112.

Archie fördes akut till ett sjukhus i London den 8 april. I över en månads tid har han varit kopplad till en livsuppehållande maskin och Hollie väntar fortfarande på att sonen, som förmodligen är svårt hjärnskadad, ska vakna.

Läkarna vill stänga av maskinen, men Hollie vägrar. Hon och maken Paul Battersbee tror fortfarande att Archies tillstånd kan förbättras. Nu har de tagit till rättsliga åtgärder för att sonen ska få leva.

Archie

Archie hittades medvetslös på sitt rum den 8 april.

Gofundme

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Mammans tuffa kamp: ”Hört om mirakel”

– Vi vet inte hur omfattande skadan är, men jag vill hellre ha lite av Archie än inget av Archie. Jag vill bara vakna upp varje morgon få pussa på hans vackra lilla ansikte. Jag kämpar för mer tid så vi kan se vad som händer, säger Hollie Dance till Daily Mail.

Archies bror Tom, 22, och syster Lauren, 20, har varit på sjukhuset varje dag sedan den fruktansvärda tragedin. Familjen pratar med honom och spelar hans favoritmusik.

– Jag tänker inte acceptera att han lämnar oss förrän Gud har sagt sitt. Jag har hört om mirakel där människor återhämtat sig från en hjärnskada. Han kommer kanske inte vara likadan, men om det finns en chans att han kan få leva ett lyckligt liv efter det här vill jag ge honom det.

Mamman om tragedin – det kan ha hänt

Det är oklart varför Archie hade en sladd runt halsen. Hollie tror att det handlar om en olyckshändelse och att han kanske försökte sig på någon internettrend.

– Någon hörde av sig och sa att de hört om pojkar som hänger en sladd över nacken för att delta i någon utmaning på nätet. Det behöver ju inte vara så, men jag utesluter inte det.

LÄS OCKSÅ: Emma födde dottern Wilma när hon låg i koma

LÄS OCKSÅ: OS-stjärnan Maria, 25, räddar livet på sjuk bebis

Foto: Gofundme, Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN