Mammans hemska bilder på allergiska bebisen – varnar för maten

22 jun, 2022 
https://image.hant.se/alexprofilbild.jpeg.jpg?imageId=7524194&x=0&y=19.277108433735&cropw=100&croph=56.224899598394&width=1318&height=1318Alex Hartelius
Mayumi Anderson
Sju månader gamla Mayumi drabbades av en allergisk chock efter att ha ätit populära maten.
Nu vill mamman varna andra småbarnsföräldrar.
– Jag hade sån panik, säger Reynalyn Pacyod.
Annons
Christinas varning – bebisen höll på att kvävas
Christinas varning – bebisen höll på att kvävas

När ett barn kommer till världen är det svårt att veta vilka utmaningar som väntar. Vissa barn kräver extra noggrann uppvaktning, andra vandrar genom livet som om det inte fanns några bekymmer.

Dessvärre hade Mayumi Anderson ett hinder i vardagen. Men det visste föräldrarna inte om. Allt upptäcktes först efter att hon ätit en skiva toast med jordnötssmör.

Strax efter började Mayumi gråta och en liten blåsa på läppen uppenbarade sig. På bara några minuter hade hon, likt en ballong, blåst upp till tre gånger sin vanliga storlek, enligt mamman Reynalyn Pacyod, 29.

Mayumi Anderson
Sju månader gamla Mayumi Anderson fick en allergisk chock efter rostmacken med jordnötssmör.

”Förstod att något var fel”

Det visade sig att dottern inte tålde jordnötter. Hon drabbades av en allergisk chock och hamnade i ett medvetslöst tillstånd. Reynalyn Pacyod var övertygad om att dottern på sju månader skulle dö.

Annons

– Hon hade bara tagit en tugga av brödet när jag upptäckte en liten knöl på hennes läpp. Det var då jag förstod att något var fel och ringde efter ambulans. Även om de var snabba så kändes det som en evighet. Jag skrek till operatören att de skulle skynda sig, säger hon till The Sun.

Reynalyn Pacyod
Reynalyn Pacyod, 29, hade ingen aning om att dottern var allergisk mot jordnötter.

Mammans fruktansvärda panik: ”Svarade inte”

Mayumi fick föras akut till sjukhus. Med hjälp av adrenalinsprutor försökte läkarna få liv i henne. Samtidigt pendlade hon mellan ett vaket och medvetslöst tillstånd.

– Jag hade sån panik. När hon inte svarade mig så trodde jag att vi skulle förlora henne. De gav henne en spruta som hon inte ens reagerade på, sen gav läkarna henne ytterligare en adrenalinspruta. Då somnade hon och sen var allt bra. Även om hon fortfarande var väldigt svullen så försökte hon dra på ett leende.

Annons

Följarnas stöd efter tuffa tiden: ”Inte mitt fel”

I efterhand fick Reynalyn höra att man borde ge bebisar jordnötter i små mängder för att se om de är allergiska eller ej. Däremot är det inte bra att bre på jordnötssmör på en macka om man inte är medveten om konsekvenserna.

Den senaste tiden har Reynalyn vandrat runt med stora skuldkänslor. I ett klipp på Tiktok uppmanar hon nu andra föräldrar att inte begå samma misstag.

– Fem timmar efter att jag lagt upp klippet fick jag en massa kommentarer. Det var väldigt skönt att läsa alla meddelanden som sa att det inte var mitt fel, säger hon.

Mayumi Anderson
I dag är Mayumi Anderson på banan och mår hur bra som helst.

Foto: Tiktok

Annons