livet med barn

Mammans dubbelchock – tvillingarna blev inte till samtidigt

Mamman och sina tvillingar Lilo och Imelda.

FOTO: Tiktok
Mammans berättelse om sin tvillingfödsel får följarna på Tiktok att tappa hakan.
Hennes tvillingar Lilo och Imelda blev nämligen inte till samtidigt.
– Om du inte trodde att det var möjligt, ärligt talat inte jag heller, säger mamman.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tvillingarna gosar i badet "Som om de vore i livmodern"
0:28

Efter reklamen: Tvillingarna gosar i badet "Som om de vore i livmodern"

(0:28)

Slå på ljud

De flesta blivande föräldrar får sannolikt en chock om de får reda på att de väntar tvillingar. För den brittiska mamman som går under namnet @lilo_imelda_twins på Tiktok blev det en dubbelchock när hon först fick reda på att hon väntade tvillingar – och sedan fick reda på att de inte blev till samtidigt.

Dubbelchocken under ultraljudet

Det var när hon gjorde ett ultraljud som hon först fick reda på att hon väntade tvillingar vilket fick henne i chock. Sedan kom nästa överraskning när läkaren såg att barnen var olika stora. Det visade sig att tvillingarna inte blev till samtidigt utan vid olika tillfällen. Tvillingarna blev till med fem dagars mellanrum närmare bestämt, vilket läkarna kunde räkna ut.

– Om du inte trodde att det var möjligt, ärligt talat inte jag heller, säger mamman i en Tiktokvideo som har blivit viral.

Tvillingarna Lilo och Imelda lekar tillsammans.

Tvillingarna föddes samtidigt men de blev inte till samtidigt.

FOTO: Tiktok

”Antar att vi försökte lite för mycket”

Mamman säger att hon i hela sitt liv – precis som antagligen alla andra – har trott att tvillingar blir till samtidigt. Eller för enäggstvillingars del när ägget delar på sig till två identiska ägg.

Men nu fick hon lära sig den hårda vägen att tvillingar faktiskt inte behöver befruktas och bli till exakt samtidigt. Det finns även fall där tvillingar har haft olika pappor. Detta genom att mamman har haft sex med olika män när hon har haft ägglossning och då lyckats bli gravid med båda.

– För att sätta det i sitt sammanhang så var detta 2020 under lockdown så jag och min man hade inget annat än tid. Vi hade nyligen också fått missfall så vi försökte bli gravida. Och jag antar att vi försökte lite för mycket, säger mamman med glimten i ögat i videon.

Tvillingmamman har fått flera kommentarer på den virala videon och vissa har delat med sig av sina historier kring befruktning vid olika tidpunkter. En mamma berättade att hennes tvillingar befruktades med 13 dagars mellanrum – en annan att hon blev befruktad av två olika män.

FOTO: Tiktok

FRÅN FÖRSTASIDAN