Hårda ord mot mamma Zoe Wallace: ”Hur kan du lämna bort ditt barn?”

Mamman attackerades av arga internettroll – eftersom hon lämnade sitt fem veckor gamla bebis hos sin mormor över natten.
”Jesus, fem veckor in och du är redan klar med barnet?”, skriver en arg person under mammans TikTok-klipp.
503 Service Unavailable

Mamman Zoe Wallace, 25, har tiotusentals följare på plattformen TikTok. På sin kanal lägger hon upp videos på hur hon tar sig an mamma-livet. Hon har två barn, varav ett är nyfött.

Men ett av hennes senaste klipp på TikTok har fått det att brinna av ilska i kommentarsfältet.

Hennes video, som har blivit viral med omkring sju miljoner visningar, har lockat till sig internets värsta begåvningsreserv – arga och bittra anonyma föräldrar.

I kommentarsfältet anklagas mamman Zoe Wallace för att övergett sin fem veckors gamla bebis Parker till sin mormor.

Anklagade mamman för att lämna barnet ”för att dö”

Familjen bor i samma grannskap i Leigh, en stad i England. Mamman lämnade över dottern till sin mormor så att dottern kunde spendera natten där. De bittra kommentarerna regnade över tvåbarnsmamman.

En person tog i från tårna och anklagar mamman för att hon lämnar sitt nyfödda barn ”för att dö”.

”Jesus, fem veckor in och du är redan klar med barnet?”, skriver en i kommentarsfältet.

En annan ifrågasätter hur mamman tänker.

”Det här är ju ren misskötsel av barn. Hur kan man göra så mot en nyfödd?”

Zoe Wallace har till The Sun gett svar på tal, till de arga och bittra internet-trollen i kommentarsfältet. Händelsen tog nämligen hårt på henne.

Trebarnsmamman Maya ville lämna maken – brutala hämnden

Nyfödda dottern smittades med RS-viruset

Dottern Parker, som i dag är fyra månader gammal, har nämligen smittats av RS-viruset och skulle göra att dottern hamnade på sjukhus.

RS-viruset kan ge flera lättare symtom hos vuxna, men desto farligare för nyfödda. Viruset kan hos nyfödda ge svårigheter att andas och ge ett nedsatt immunförsvar.

– Jag la upp ett klipp där jag berättade om min dotters RS-virus. Det har gjort henne hemskt sjuk och kan vara väldigt allvarlig för nyfödda.

– Jag hade inte hört talas om viruset innan och ville upplysa andra mammor om att det fanns. Men istället reagerade folk på en detalj i min berättelse.

– Jag berättade att dagen innan hon blev sjuk, så var hon hemma över natten hos min mamma, säger Zoe Wallace.

– I kommentarsfältet har människor försökt brännmärka mig som en dålig mamma. Av den enkla anledningen att jag lät henne sova över hos mormor.

– Det är ganska vanligt för nya mammor att få hjälp, speciellt från sin egen familj. Jag visste inte att det skulle vara så kontroversiellt på nätet.

Ångrar sig inte – vill varna andra

Men Zoe Wallace ångrar inte att hon delat historien om sin barns sjukdom.

– Det kan rädda ett annat barns liv, säger hon till den brittiska tidningen.

För tidningen berättar hon att hatvågen under videon var bland det värsta hon upplevt. Både hon och maken David Hunt, 38, är chockade över händelsen.

– De kommentarerna som sa att jag skulle missköta mina barn, att jag är en dålig förälder, eller att min dotter förtjänade att dö gjorde allra mest ont.

– De allra flesta skrev något i stil med ”Hur kunde du lämna bort ditt barn?”. Det chockade mig vilket hat som fanns därute.

Jobbar på McDonalds

25-åriga Zoe Wallace är nu mammaledig från sitt jobb på snabbmatsrestaurangen McDonalds. Hon säger att hon i fortsättningen komer ta hjälp av sin mamma, trots allt hat.

– Dave (David Hunt, maken, red. anmärkning) arbetar på ett lager i tolvtimmarsskift. Så det är många timmar om dygnet jag kommer behöva hjälp.

Zoe Wallace heter ”@ZoeWallaceYT” på TikTok. Hon har 38 100 följare, 1,4 miljoner likes och började sitt konto under pandemin.

Dottern Parker blev allvarligt sjuk av RS-viruset. Den nyfödda dottern fick stanna över en vecka på sjukhuset. Men hon lyckades tillfriskna utan större komplikationer.

– Att efter en hel vecka få hålla sitt barn i famnen var otroligt. Jag är väldigt lycklig att hon överlevde.

LÄS OCKSÅ: Jimmy fick hjärnblödning och föll ihop på golvet – gravida fruns sorg

LÄS OCKSÅ: Följarna i chock efter 20-åriga Sofias gravidmage: ”Fejk”

Foto: TIKTOK

SENASTE NYTT!