intressant om hälsan

Mamman tvingas planera 1-åriga sonens begravning – medan han lever

Mamman tvingas planera 1-åriga sonens begravning – medan han fortfarande lever

Foto: SOCIALA MEDIER/GOFUNDME
28-åriga mamman Jade Jones berättar om förskräckliga sorgen, efter att hennes lille pojke Louis fått en allvarlig hjärtsjukdom.
Nu planerar hon sin sons begravning – medan han fortfarande lever.
– Jag kommer förlora hela min värld, säger mamman enligt The Mirror.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Emma upplever 9.5 g-krafter – ser 50 år äldre ut
0:30

Efter reklamen: Emma upplever 9.5 g-krafter – ser 50 år äldre ut

(0:30)

Slå på ljud

28-åriga trebarnsmamman Jade Jones hoppades desperat på en organtransplantation för att rädda hennes 1-årings liv, efter att hennes pojke Louis blev sjuk. Han hade fått allvarliga skador på sitt hjärta och det ser mörkt ut.

Den lilla pojken, Louis, har tillbringat nästan hela sitt liv på sjukhus. Han har kämpat mot något som heter enterovirus, sedan han var åtta månader gammal.

Nu väntar han på en hjärttransplantation som är den enda räddningen. Men utsikterna för en sådan ska ske är inte hundraprocentig.

– Vi tar varje dag som den kommer berättar mamman Jade Jones.

– Det känns som att jag kommer att förlora hela min värld. Jag har tillbringat timmar vid hans säng och sagt till honom att jag behöver honom för att bli bättre och att han inte kan lämna mig, berättar den förkrossade 28-åringen.

”Tvungen att planera en begravning för min bebis”

Men en hjärtskärande händelse i hela historien är att mamman tvingats göra upp planer för sin sons begravning – innan han ens är död. För i nuläget har Louis ett mekaniskt hjärta. Men den fungerar endast tillfälligt.

Hjärttransplantation är hans enda räddning.

– Jag har varit tvungen att planera en begravning för min bebis, trots att han fortfarande lever. Hans enda hopp är en hjärttransplantation, berättar mamman, enligt The Mirror.

När lille Louis var endast tre veckor gammal upptäckte hans mamma att hans hud blivit fläckig och han hade svårt att andas. Hon tog Louis till sjukhuset, deras hemort i Wigan, i Storbritannien. På sjukhuset blev de däremot snabbt utskrivna.

De fick höra att han hade bronkit och skickades sedan hem med näsdroppar för att lindra symtomen. Men bara fyra dagar senare drabbades han av ett anfall.

Han skickades till Alder Hey Children's Hospital, där han lades på en ventilator.

– De första läkarna verkade inte alls bekymrade. De sa att han mådde bra och att han bara behövde komma över bronkiten, säger Jade och berättar hur upplevelsen var när han lades in under ventilatorn.

– Jag var så rädd. Det var hemskt att se honom ansluten till maskinen.

Efter flera tester visade sig att Louis hade enterovirus. Sjukdomen hade framkallat hjärnhinneinflammation och sepsis, som tyvärr hade orsakat allvarliga skador på hans hjärta.

– Utan en transplantation är Louis prognos dålig. Han går på medicin 24 timmar om dygnet för att hjälpa sitt hjärta. Han kan inte överleva utan dem.

Läkarna inget annat val än att placera honom på en organtransplantationslista.

Vill öka uppmärksamheten

Nu vill mamman öka uppmärksamheten kring organdonatationer.

Mamman hoppas att fler människor genom att dela sin sons historia kommer att börja skriva ner sina namn som organdonatationer.

– Jag vill att min sons historia ska uppmärksammas för att hjälpa till att öka medvetenheten om organdonationer och visa hur mycket de behövs. Som mamma till två friska barn förstår jag helt varför folk inte donerar, för de vill inte tänka på att deras egna barn går bort.

– Men som en mamma som nu går igenom detta förstår jag också varför organ är så viktiga. Jag hoppas att jag kan öka medvetenheten nog för att rädda fler liv, säger hon, enligt The Mirror.

Foto: SOCIALA MEDIER/GOFUNDME

FRÅN FÖRSTASIDAN