Mamman trodde hon var i klimakteriet – dog av aggressiv cancer

Drabbades av cancer.

Foto: HANDOUT
Mamman Joanne Eales besökte läkarna eftersom hon började känna sig dålig.
Men det avfärdades pågrund av hennes ålder – de trodde nämligen att hon var i klimakteriet.
Men det skulle visa sig vara dödligt fel.
– Min mamma var en väldigt stolt kvinna, säger dottern Chelsea Bennett.
Missade läkarens samtal – nu har mamman bara månader kvar att leva
Slå på ljud

Joanne Eales började få symtom som skulle visa sig var den dödliga sjukdomen redan i februari, 2020, innan pandemin. När hennes tillstånd inte förbättrades sökte mamman vård – men läkarna antog att det var på grund av hennes ålder. De antog att det var klimakteriet.

Under pandemin så var vården under stor press, så hennes rutinbesök sköts upp. Tillslut bokade Joanne Eales ett läkarbesök på en privatklinik som genomförde en röntgen, skriver The Mirror, som hänvisar till lokala medier.

Mamman fick det tragiska beskedet att hon hade cancer i bukspottkörteln. Vården trodde att hennes symtom först berodde på klimakteriet.

Fick tragiskt besked – drabbad av dödlig cancer

Mamman fick det tragiska beskedet av cancer i bukspottkörteln. Cancern var långt gången och det fanns få saker läkarna kunde göra. Mamman fick beskedet att hon hade tre till sex månader kvar att leva.

Mamman fick palliativ vård och kemoterapi. Men tyvärr hjälpte det inte. Joanne Eales dog i april i år, 2021.

Hennes dotter, Chelsea Bennett, 27, från Nuneaton i England, vill upplysa allmänheten om symtomen för hennes mammas cancer – så att de inte förväxlas igen. Hon vill även att fler ska testa sig.

Mamman och ett av barnbarnen.

Foto: HANDOUT

– Allt började med mild smärta i magen och ryggen. Dessutom förändrades hennes toalettvanor, förklarade Chelsea Bennett om sin mamma. 27-åringen har själv två barn.

– Hon trodde först att det kanske kunde vara på grund av hennes ålder. För hon var i ett begynnande skede av klimakteriet. Mamma trodde verkligen att det bara var något naturligt. Hon levde vanligt och gjorde allt som hon alltid gjort, berättar dottern för lokala medier, enligt The Mirror.

Levde till sitt yttersta – trots sjukdomen

Men även efter att mamman fått sin dödliga diagnos – så levde mamma Joanne livet till det yttersta, menar dottern. Hon försökte alltid ta varje stund med ro.

– Min mamma var en väldigt stolt kvinna, berättar dottern.

– Bara veckan innan hon gick bort målade hon fortfarande sina naglar.

Familjen samlad – i slutskedet.

Foto: HANDOUT

Den 27-åriga tvåbarnsmamman vill nu upplysa allmänheten om farorna med cancer i bukspottkörteln – och att det är lätt att missa. Hon har nu slagit ihop sig med Pancreatic Cancer UK som gör en landsomfattande kampanj i ämnet.

– Bukspottkörtelcancer är något vi alla måste vara medveten om, eftersom den cancervarianten är såpass dödlig, säger 27-åringen.

LÄS OCKSÅ: Zoe, 33, föll mot döden när hon tog selfie: ”Foto var hennes passion”

LÄS OCKSÅ: 73-åriga mamman födde tvillingarna – då dog hennes make

Foto: HANDOUT

FRÅN FÖRSTASIDAN