sjukdomar

Mamman till landets största familj i sorg – hemska beskedet om bebisen

Familjen Radford.

FOTO: Instagram
I Storbritannien drabbas allt fler barnfamiljer av streptokocker som gör barn allvarligt sjuka.
På sociala medier berättar nu mamman till landets största familj, Sue Radford, att 22-barnsfamiljen drabbats.
I ett inlägg på Instagram berättar hon om chocken hos läkaren.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

6-åringens liv räddas av familjehunden Tank
0:31

Efter reklamen: 6-åringens liv räddas av familjehunden Tank

(0:31)

Slå på ljud

Sue Radford, 47, är känd som mamman i Storbritanniens största familj. Med 22 barn är det sällan lugn och ro, men i influensatider är det än värre.

I Storbritannien har man under de senaste veckorna vårdat ovanligt många barn med infektioner som orsakats av grupp A-streptokocker. Trycket har varit så högt att sjukhus fått slut på medicin.

Nu berättar 22-barnsmamman Sue att en familjemedlem smittats. Och hon är minst sagt missnöjd över bemötandet från vården.

ANNONS: Passa på – ett riktigt schysst elavtal! 0 kronor i månadsavgift i 9 månader och en öresrabatt på det rörliga elpriset som motsvarar 7,5 öre/kWh inklusive moms. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid. Läs mer hos Skellefteå Kraft (Extern Länk)

Läkaren vägrade testa sonen för Strep-A

I Storbritannien går infektionen under namnet ”Strep-A” och det är den bakteriegrupp som orsakar de allvarligaste infektionerna. I ett hjärtskärande inlägg på Instagram berättar Sue om den mardröm hon genomlevt de senaste dagarna.

Nio månader gamla barnbarnet Chester, dottern Millies son, har smittats.

Det var på fredagskvällen förra veckan som mamma Millie började märka att Chester inte bara var förkyld. Det var något som var fel på riktigt. På fredagsnatten ringde de efter en jourläkare, vilket inte gick som föräldrarna hoppats.

I Instagraminlägget skriver dottern Millie om hur otrevlig läkaren varit. Det var inte förrän på lördagsmorgonen familjen insåg att läkaren dessutom varit helt fel ute i att inte ge dem vård.

Dottern Millie med Chester.

Sue Radford är mormor till sjuka barnbarnet Chester.

FOTO: Instagram

När Millie såg sonen på lördagsmorgonen kunde hon inte tro sina ögon.

”Det rann blod från hans näsa och han såg så sjuk ut. Att säga att vi känner oss svikna av läkaren som tog emot Chester vid midnatt på fredagen är en underdrift med tanke på hur allvarlig Strep-A är”, skriver Millie i inlägget som Sue delat på sin Instagram.

Hon förklarar att det kunde blivit så mycket värre än bara blodigt snor.

Millie Radford: Sonen var täckt av blod

På lördagen sökte familjen Radford vård på ett annat sjukhus där de fick omedelbar hjälp och familjen uppmanar nu andra föräldrar att lita på sin magkänsla.

Sue och Millie är djupt besvikna på jourläkaren som på natten övertygade familjen om att det bara var allergier – trots att Chester visade tydliga tecken på Strep-A. Trots att mamma Millie bad att sonen specifikt testas för Strep-A vägrade läkaren.

”Han vägrade ändå ta prov på Chester”, skriver Millie.

Familjen Radford på Disney Land.

Chester är sjuk i Strep-A.

FOTO: Instagram

Klockan fem på lördagsmorgonen gick Millie in i sonens sovrum för att titta till honom. Då var hans ansikte täckt av blodigt snor.

”Näsblodet hände eftersom han har Strep-A – det har varit så aggressivt på hans hals, hans ansikte har svullnat upp, hans öron är inflammerade och trycket som det skapat orsakade näsblodet att forsa”, skriver Millie och fortsätter:

”Snälla lita alltid på er magkänsla, det här hade kunnat vara så mycket värre.”

FOTO: Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN