Nyfödda pojken höll på att dö – då hände det otroliga: ”Inte redo”

Paret stängde av sin nyfödda sons respirator eftersom han inte hade en chans att överleva utan.
Men plötsligt hände något otroligt – han började andas av sig själv.
0:28

Efter reklamen: 5-åringen säger sitt första ord – mamman blir överlycklig

(0:28)

Slå på ljud

På Facebook delar mormor Lisa Hough med sig av en bild på sin dotter Chelsea och hennes nyfödda barnbarn Karson. Till bilden berättar Lisa Hough om den otroliga historien om hur hennes barnbarn överlevde mot alla odds.

På bilden syns alla tre, mormor Lisa Hough, mamma Chelsea och barnbarnet Karson. Till bilden på Facebook skriver mormodern:

”Denna fina pojke har drabbats av två mycket sällsynta svåra sjukdomstillstånd som är helt orelaterade till varandra.”

Den nyfödda pojken Karson.

Foto: FACEBOOK

”Såg väldigt allvarligt ut”

I sitt inlägg berättar Lisa Hough att hennes barnbarn drabbades av en svår hjärnblödning efter födseln, samt att han föddes med en sällsynt genetiskt syndrom som heter Icke-ketotisk Hyperglykemi.

Efter födseln såg chanserna inte bra ut för Lisa Houghs barnbarn att överleva.

"Hans situation såg väldigt allvarligt ut. Han skulle bli att gravt neurologiskt nedsatt. I bästa fall skulle han leva 2 till 3 månader, då med hjälp av respirator”, skriver mormodern.

Mamma Chelsea hade sitt livs svåraste val att göra. Skulle hon stänga av maskinen som höll hennes nyfödda son levande? Med all information vårdpersonalen gav henne så tog hon beslutet. Det var bäst för alla om maskinen stängdes av.

Ulrika Jonssons svar på utmanande bilden – efter barnens kritik

”Inte redo att säga adjö”

Lisa Hough berättar om den svåra stunden:

”Vi var inte var redo att säga adjö till Karson. Men vi kom överens om att det var det bästa att göra av den här hemska situationen. Läkarna sa att han hans hjärta och andning skulle försvinna efter 10 minuter”, berättar Lisa Hough.

Men enligt mormodern så hade ”Gud andra planer”.

”Istället började han andas helt på egen hand när respiratorn togs bort. Allt stabiliserades, hans puls och syre. Fem timmar senare hade vi en mirakelbebis i famnen som kunde andas själv”, skriver mormodern och fortsätter:

”Han öppnade till och med ögonen”.

Chloe lider av ovanliga minnesförluster – tror hon är 6 år gammal

Enligt mormodern så var de som chockades mest vårdpersonalen. Ingen data, eller något annat pekade på att barnet skulle överleva. För Lisa Hough finns det en förklaring: Ett mirakel.

Världsledarnas hån mot Putin ”Ska vi ta av oss kläderna?”

Se klippet här!

Foto: FACEBOOK

SENASTE NYTT!