Mamman sprutade 60 grader varmvatten på sin bebis – varnar nu andra

Nichola Woodger

Dominique råkade spruta 60 grader varmt vatten på sin bebis.
Nu varnar hon för sommarfaran.
– Jag trodde inte att det brändes, säger hon.
0:23

Efter reklamen: Missbedömer rutschkanan totalt ”Fantastiskt kul klipp”

(0:23)

Solens varma strålar kan orsaka ett starkt obehag. Vissa söker sig till skuggan för att svalka sig, andra till vattnet. Småbarn är extra känsliga och på sommaren är det viktigt att säkerställa så att de är skyddade mot hettan.

Dominique hade allt det här i åtanke när hon la ner sin lille son Nichola Woodger i barnpoolen. Hon hade växt upp i delstaten Arizona och visste hur snabbt det kunde gå när graderna steg till höga nivåer.

”Trodde inte att det brändes”

Problemet var bara att vädret värmt upp vattnet i vattenslangen. När hon fyllde poolen gjorde hon det med en vattentemperatur på 60 grader. Nichola skrek och grät när han fick det heta vattnet över sig.

– Jag trodde han grät för att han var arg, eftersom han hatar när jag sprutar vatten i ansiktet på honom. Jag trodde inte att det brändes, sa Dominique Woodger till The Sun.

Nichola Woodger

Nichola Woodger ådrog sig andra gradens brännskador.

LAS VEGAS FIRE DEPT
Ingen ville ha brännskadade pojken – 7 år senare kom räddningen

Brandkårens varning efter fruktansvärda olyckan

Det tog inte lång tid innan Dominique insåg att det var vattnet som gjorde sonen ledsen. Kroppen antog en rödflammig ton och han vred sig i smärtor. Nu delar brandkåren med sig av bilder från händelsen för att uppmärksamma andra.

”För två år sedan ådrog sig den här bebisen andra gradens brännskador över 30 procent av kroppen, efter att ha råkat blivit sprejad med en vattenslang. Nyligen fick brandkåren rycka ut på ett liknande fall”, skriver brandkåren i Las Vegas på Facebook.

Nichola Woodger

Nichola Woodger återhämtade sig och kommer inte få några permanenta skador.

Privat

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Mammans vädjan: ”Var försiktig”

När det nu råder värmeböljor i stora delar av världen så finns det oro för att andra barn ska råka ut för samma sak. Föräldrar uppmanas nu att låta vattnet rinna i slangen ett tag och sen känna på temperaturen innan användning.

Lyckligtvis fick Nichola inga permanenta skador och återhämtade sig strax efteråt. Men för mamman Dominique var situationen mardrömslik och inget som hon hoppas någon behöver gå igenom.

– Var bara försiktig. Känn på vattnet innan du sprutar, innan du låter dina barn komma nära, sa hon.

Dominique och sonen Nichola Woodger

Dominique och sonen Nichola Woodger.

ABC Arizona News

Foto: LAS VEGAS FIRE DEPT, ABC Arizona News, Privat

SENASTE NYTT!