Mamman skulle bara färga ögonbrynen – svullnade upp: ”Hade kunnat dö”

Clare McGuire, 34, fick allergisk reaktion när hon färgade ögonbrynen.

FOTO: PRIVAT
34-åriga Clare McGuire skulle bara färga ögonbrynen på skönhetssalongen.
Men efter besöket svullnade hon upp totalt:
– Sjukhuspersonalen sa att jag hade kunnat kvävas, jag kunde ha dött, säger hon.
Några av världens sjukaste skönhetsingrepp
Slå på ljud

mClare McGuire, 34, bor med sina barn i Stretford i England. Hon skulle bara piffa sig på en salong, få vaxa och färga ögonbrynen, men allt gick snett.

När hon satt där i stolen kände hon inte att det var något som var fel. Reaktionen kom smygande först när hon kommit hem.

– Röda fläckar började dyka upp så jag smsade tjejen som gjort mina bryn och hon sa att jag skulle ta allergitabletter, berättar mamman för Daily Star.

Clare McGuire.

Clare McGuire skulle färga ögonbrynen. Men något gick snett.

Foto: PRIVAT

Mamman: Svullnade upp efter att jag färgat mina ögonbryn

Men tabletterna hjälpte inte. Den obehagliga stickande känslan blev värre och värre och när Clare McGuire såg sig i spegeln blev hon helt förfärad.

Hon såg ut som Quasimodo, säger hon i efterhand. Mamman syftar antagligen på den tecknade karaktären Quasimodo i Disneyfilmen från 1996, baserad på boken Ringaren i Notre Dame av författaren Victor Hugo.

Fick adrenalin på sjukhus efter skönhetsbehandlingen

Clare hade drabbats av en kraftig allergisk reaktion som fått henne att svullna upp rejält. Hon kunde till sist knappt se.

– Några timmar senare började jag svullna upp och när mina ögon började svullna igen helt så jag ringde 112 och de sa åt mig att åka in till sjukhus.

På sjukhuset gav läkaren henne en adrenalinspruta och steroider för att häva den allergiska reaktionen.

Clare McGuire svullnade efter skönhetsbehandlingen.

”Några timmar senare började jag svullna upp, berättar Clare McGuire.

Foto: PRIVAT

Kunde ha kvävts till döds

Clare McGuire åkte hem och la sig för att sova men vaknade upp med panik. Hennes ansikte hade svullnat upp än mer och tungan kändes stor i munnen. Hon kördes i ilfart in till sjukhuset ännu en gång. Där sa läkarna att den kraftiga svullnaden var potentiellt livsfarlig. Hade hon inte vaknat hade hon kunnat kvävas i sömnen.

– Akutpersonalen sa att min tunga hade svullnat så mycket att jag kunnat kvävas. Jag fick höra att jag kunde ha dött, det var riktigt läskigt, säger Clare McGuire till lokala nyhetssajten Coventry Live.

Nu har Clare lovat att aldrig färga ögonbrynen igen och lagt upp bilder på sin reaktion för att varna andra.

Vill varna andra som ska färga ögonbrynen

Enligt Clare McGuire fick hon en testlapp av salongen en timme före behandlingen applicerad på handen. Reagerar man på testet ska man inte genomgå behandlingen.

Men det var för kort tid. Egentligen ska testet utföras 24 timmar före planerad behandling eftersom reaktionen kan komma först flera timmar senare, vilket Clare själv är ett tydligt exempel på. Dessutom bör testet sitta bakom örat.

Clare drabbades av allergisk reaktion när hon färgade brynen.

Clare McGuire vill nu uppmärksamma andra om riskerna.

Foto: PRIVAT

”Folk måste veta”

Svullnaden satt i över tre dygn innan den började gå ner. Nu hoppas Clare att hon kan förhindra att fler får liknande livsfarliga reaktioner.

– Folk måste känna till att detta kan hända och se till att de får en testlapp att sätta bakom örat och låta den sitta minst 24 timmar, innan de gör behandlingen, säger hon.

LÄS OCKSÅ: Kaija lämnade sonen i het bil för att spela bingo – pojken blev blind

LÄS OCKSÅ: Trebarnsmamman blev förlamad efter exets attack – nu kan hon gå igen

FOTO: PRIVAT

FRÅN FÖRSTASIDAN