Mamman sjukanmälde sina barn för att åka på semester – fick hatstorm

Unga mamman sjukanmälde sina barn – för att kunna åka på semester.

Foto: TIKTOK
Mamman Rach sjukanmälde sina barn för att kunna åka på semester.
Ett tilltag som gett henne stor kritik på sociala medier.
Men nu slår mamma Rach tillbaka.
– Man lär sig saker också utanför ett klassrum, säger Rach, enligt The Sun.
Hårresande ögonblick – attackeras av tigerhaj
0:45

Efter reklamen: Hårresande ögonblick – attackeras av tigerhaj

(0:45)

Slå på ljud

På videoplattformen Tiktok har mamman Rach hamnat i blåsväder. I ett klipp berättar mamman att hon sjukanmält sina barn för att kunna åka på semester under en vecka. Ett beslut om inte var populärt hos följarna. Men nu slår mamman tillbaka med full kraft.

– Det verkar som många har åsikter om att jag sjukanmälde mina barn för att åka på semester, säger mamma Rach, som är från Storbritannien, och fortsätter:

– Men vi måste förtydliga ett par punkter. Mina barn är på semester i ett annat land. De lär sig ett nytt språk, en ny kultur. Man lär sig saker också utanför ett klassrum. Så vad är egentligen problemet?

Fick böta 1 500 kronor

Men det verkar som Rach fick problem. För i ett efterföljande klipp avslöjar mamman att hon hamnat i klammeri med rättvisan för sitt tilltag. Hon har tvingats böta 60 pund, eller nästan 750 kronor för varje barn hon tagit på semester under skoltid.

– Totalt har jag fått betala 1 500 kronor för att jag tog dem på semester. Men om jag åkt senare när det var lov, så hade resan kostat mig 30 000 konor mer. Så det var helt klart värt det, säger mamman.

Enligt brittiska The Sun har mamma Rach tidigare varnats för att hennes barn har haft låg närvaro på skolan. Tidigare hade barnen varit hemma under ett flertal veckor för misstänkt smitta av covid-19, samt att hennes son behövde opereras.

Många upprörda – men andra höll med

I mammans kommentarsfält samlades både motståndare – och föräldrar som hyllade Rachs tilltag.

”Kom-ihåg att skolorna följer bara lagen”, skriver en person i kommentarsfältet.

”Var försiktig bara! Vi gjorde samma sak och fick böta 16 000 kronor”, skriver en annan.

Andra höll med mamman:

”Jag är lärare och håller med om att familjetid och livserfarenheter är mycket viktigare än den här tiden”, skrev en tredje.

Foto: TIKTOK

FRÅN FÖRSTASIDAN