livet med barn

Mamman sålde familjens hus för att adoptera makens ex-frus bebis Levi

Mamman Christie sålde familjens hus för att adoptera makens ex-frus bebis Levi.

FOTO: Privat
När Christie träffade sin make Wesley för fem år sedan visste de inte att deras familj snart skulle bli ännu större.
Förutom de fyra barnen som de hade sedan tidigare fick de nämligen ett sent nytillskott i livet.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tvillingarna frågar sin styvmamma om hon vill adoptera dem
0:36

Efter reklamen: Tvillingarna frågar sin styvmamma om hon vill adoptera dem

(0:36)

Slå på ljud

Christie Werts, 48, och hennes nuvarande man Wesley, 45, hade två barn var när de började leva ihop för drygt fem år sedan. Det var dels hennes barn Megan, 21, och Vance, 15, dels hans ungar Austin, 14, och Dakota, 10.

Sedan gick Wesleys ex-fru, mamman till Austin och Dakota, plötsligt bort efter att ha kämpat med ett beroendeproblem ett tag – och hon lämnade efter sig en alldeles nyfödd bebis vid namn Levi. Han hade fötts på en måndag, och redan samma fredag dog hans mamma.

”Borde ta hand om honom”

För att inte Levi skulle hamna i ett fosterhem, som Christie själv hade gjort som barn, och för att låta Austin och Dakota ha sin bror i sina liv, fattade paret det stora beslutet att adoptera honom.

Christie med adoptivsonen Levi.

Christie med adoptivsonen Levi.

FOTO: Privat

– När jag hörde om Levi sa jag att vi utan tvekan borde ta hand om honom. Jag själv var ett fosterbarn och även om jag för det mesta hade en bra upplevelse ville jag inte att han skulle hamna i fosterhem, säger Christie enligt Metro.

– Vi bodde i en annan delstat då, så vi sålde vårt hem i Ohio och hyrde ett hus i Texas eftersom vi var tvungna att officiellt vara jourfamilj för att kunna adoptera honom. Så det gjorde vi – processen tog 16 månader, fortsätter hon.

Hon säger att det inte alls var ett svårt beslut att fatta. Hon fattade snabbt tyckte för sina styvbarn Austin och Dakota och förstod att de såklart ville leva med sin lillebror. Visserligen kände hon att det kanske skulle vara svårare att knyta an till ett barn som var nyfött och som hon aldrig träffat – jämfört med sina egna bebisar – men Levi stal hennes hjärta direkt.

Att adoptera makens ex-frus son var inget som avskräckte Christie... snarare tvärtom.

Att adoptera makens ex-frus son var inget som avskräckte Christie... snarare tvärtom.

FOTO: Privat

Älskar sin nya familj

I dag är Levi nästan två år gammal och han adopterades officiellt av familjen i januari 2023. Han trivs som fisken i vattnet hos sin nya familj och i sitt nya hus.

– Vi kände redan att han var vår son. Men på papper var han ett barn utan förnamn, utan födelsebevis, och hade staten som vårdnadshavare, säger Christie.

Hon har även delat några glimtar av deras adoptionsresa på social medie-plattformen Tiktok. Bland annat en video som visar Levi som bebis i en kuvös efter hans prematura födelse.

Jag visste inte om jag skulle kunna skapa en relation genom att adoptera min makes avlidna ex-frus bebis”, skriver hon som bildtext.

Nu är Levi nästan två år gammal och han lever och växer som vilken liten kille som helst.

Nu är Levi nästan två år gammal och han lever och växer som vilken liten kille som helst.

FOTO: Privat

Folk kommenterar och stöttar

Själva filmen bestod sedan av bilder och rörliga klipp som visar hur pojken växer och trivs i sin nya familj. Det är alltså uppenbart att adoptionen varit en lyckad sådan, en riktig solskenshistoria.

Kommentarerna till Tiktok-videon, som har fått 900 000 visningar och 30 000 gilla-markeringar, är fyllda av kärlek.

Mitt hjärta smälter. Vilken fantastisk historia. Er lilla kille är helt underbar”, skriver en person.

Grattis till er glädjespridare. Vissa bebisar föds från magen och andra från hjärtat”, kommenterar en annan.

FOTO: Privat

FRÅN FÖRSTASIDAN