Mamman Gloria och pojkvännen Brian gripna efter skräckupptäckten

Gloria Williams

Tre övergivna barn och människorester hittades i en lägenhet i Texas.
Nu har mamman Gloria Williams och pojkvännen Brian Coulter gripits.
De misstänks för vanvård och mord.

I söndags gjorde polisen i Houston, Texas, ett makabert fynd som skakat om USA. Tre övergivna barn och människorester hittades i en lägenhet. Barnen var i åldrarna 7, 10 och 15.

Polisen jobbade utifrån teorin att människoresterna tillhörde ett barn och att det var de övergivna barnens syskon. Teorin visade sig stämma och sedan dess har man jobbat febrilt med att försöka kartlägga vad som hänt. Det skrev New York Post.

”Enligt 15-åringens rådgivare så har hans 9-årige bror varit död i ett år och att kroppen låg bredvid hans rum. Poliser hittade människorester på platsen som tillhörde ett litet barn”, skrev Ed Gonzalez, polis i Harris County,Twitter.

Lägenhet i Harris County, Texas

I en lägenhet i Harris County, Texas, hittades tre övergivna barn och människorester av en kropp. ”Förkrossande”, skriver polisen Ed Gonzalez på Twitter.

ABC News

Polisen om fruktansvärda upptäckten

Det kom senare fram att det var 15-åringen som larmade polisen och berättade att hans bror legat död i rummet bredvid i över ett år.

– Lägenheten var i ett fruktansvärt skick. Vi såg smutsiga mattor, inga möbler, inga sängkläder och inga filtar. Vi såg kackerlackor och flugor. Den måste ha varit fruktansvärd att leva i, sa Ed Gonzalez på en presskonferens i onsdags, enligt People.

De övergivna barnen ska ha varit undernärda och utsatts för fysiskt våld. De togs till sjukhus för ytterligare undersökning och uppges må bra. De är nu omhändertagna av socialtjänsten.

Grannarna i chock efter fruktansvärda upptäckten i huset: ”Ett litet barn”
Ed Gonzalez

Polisen Ed Gonzalez säger till NBC News att barnen har yttre skador och att de nu får vård. ”Vi ska se till att de mår bra både fysiskt och psykiskt”, säger han.

NBC News

Människoresterna tillhörde 8-årig pojke

Barnens mamma Gloria Williams, 35, och hennes pojkvän Brian Coulter, 31, greps i tisdag. De ska ha flyttat ut från lägenheten för drygt ett år sedan och bosatt sig 25 minuter därifrån.

Gloria Williams misstänks för att ha skadat sina barn genom vanvård, genom att inte söka läkarvård och för bristande tillsyn. Coulter är misstänkt för mord.

Människoresterna tillhör en pojke i åttaårsåldern. Pojken ska ha dött efter att ha utsatts för fysiskt våld vid upprepade tillfällen.

Gloria Williams och Brian Coulter

Gloria Williams och Brian Coulter greps i tisdags. Gloria misstänks för vanvård, Brian för mord.

HARRIS COUNTY SHERIFF

Polisen: ”De är födda till förövare”

Gloria Williams säger att hon inte larmade polis eftersom pojkvännen sagt åt henne att låta bli och beskrev honom som ”manipulativ”. Polisen Dennis Wilford köper inte förklaringen och hävdar att hon hade ett helt år på sig att göra rätt för sig.

– Jag tror att det var av rädsla. Misshandeln skedde hela tiden, främst de yngre barnen. 15-åringen var väldigt rädd och hoppades och litade på att hans mamma skulle höra av sig till polisen. Det hände aldrig, säger han.

– Jag skulle säga att de är födda till förövare. Han är en fysisk förövare, hon genom vanvård.

LÄS OCKSÅ: FBI: Gabby Petito har hittats död – familjen: ”förkrossade”

LÄS OCKSÅ: Elias, 7, klättrade ner i soptunna och försvann

Foto: NBC News, ABC News, HARRIS COUNTY SHERIFF

SENASTE NYTT!