Mamman nära förlora huvudet – främlingens fina gest: ”Kan inte ge upp”

17 maj, 2022 
https://image.hant.se/IMG_1496.jpeg.jpg?imageId=7520966&x=0&y=9.9009900990099&cropw=100&croph=69.306930693069&width=1318&height=1318
Gustav Motte
Rachel Pighills, 35.
35-åriga kvinnan fick sin nacke krossad i en plötslig olycka i hemmet.
Hon överlevde, men fick skador för livet.
Men nu har den unga kvinnan fått nytt hopp – efter att en okänd person donerat 1,6 miljoner kronor.
– Hon är verkligen vår skyddsängel, säger Rachel Pighills till BBC.
Annons
Enorm hjälteinsats – räddar 3-åring från åttavåningshus
Enorm hjälteinsats – räddar 3-åring från åttavåningshus

När mamman Rachel Pighills, 35, flyttade in i sitt nya hus med sin make i augusti 2018, så hade hon stora förhoppningar på att starta något nytt. Men mitt under flytten skedde en plötslig olycka – som lämnade henne fullständigt vanställd.

Olyckan kom från ingenstans. När den 35-åriga kvinnan stod på en säng, så träffades hon plötsligt av en takfläkt. Hennes nacke krossades. Sedan dess har Rachel Pighills varit sängliggandes.

Sakteliga har skadan från olyckan påverkats hennes kroppsfunktioner. När som helst kan skadorna avsluta Rachel Pighills liv. Tiden är knapp.

35-åriga Rachel Pighills råkade ut för en förfärlig olycka – som kan avsluta hennes liv när som helst.

Operationen kan rädda livet på Rachel

Men hon ger inte upp! Tillsammans med sin make, Guy, 41, har det brittiska paret startat en insamling, för att kunna finansiera en experimentell studie i Spanien. Studien ska genomföra en operation med ny teknik som potentiellt kan rädda Rachel Pighills.

Annons

Operationen ska genomföras i Barcelona – och kommer kosta omkring 350 000 pund, eller cirka 4,3 miljoner kronor. Paret har under en längre tid försökt samla in summan och kommit mer än halvvägs.

Saknade en miljon kronor

Men ännu var det långt kvar.

Så döm av Rachel och Guys förvåning när en okänd – och anonym kvinna – donerat de kvarvarande 1,6 miljoner kronorna till den livsavgörande operationen i Spanien.

– Jag kan inte tro att någon jag aldrig ens har träffat skulle kunna göra något sådant för oss, säger Rachel Pighills.

Åker ambulans i 17 timmar

Den 20 maj kommer Rachel Pighills resa till Barcelona. Men inte med flyg, utan med ambulans, eftersom hon är för illa däran för att kunna flyga. Resan kommer ta 17 timmar och är 170 mil lång.

– Jag ska inte ljuga, jag är livrädd. Men vi kommer att klara detta. Det kommer bli svårt. Men jag är lika rädd som jag är lycklig, berättar Rachel Pighills.

Foto: SWNS

Annons
Annons