Mamma Lisas kontroversiella åsikt: Barn är inte skyldiga er ett skit

”Du är inte skyldig dina föräldrar ett skit”, säger 33-åriga mamman,

Mamman blev viral efter hon utryckte en känsla som många har känt.
Barn är inte skyldiga sina föräldrar något alls – och många håller med henne, efter hon la upp sitt klipp på TikTok.
– Hela argumentet med ”tak över huvudet” är verkligen manipulativt, säger 33-åriga mamman Lisa Pontius.

Lisa Pontius är en 33-årig hemmafru. Hon är en mamma från Charleston, som ligger i den amerikanska delstaten South Carolina. På TikTok delar hon med sig av sina tankar kring föräldraskap – åsikter som i vissa kretsar kan vara kontroversiella. Flera av hennes videos på plattformen har blivit virala, skriver BuzzFeed.

I en video på plattformen svarar den 33-åriga mamman Lisa Pontius på frågor hur hur man bör sätta gränser mellan föräldrar och barn. I en tidigare video hade 33-åriga Lisa Pontius berättat hur hon hade satt gränser mot sin egen mamma. Något som fått hennes kommentarsfält att ryka av vrede, från personer Lisa Pontius själv kallar det ”äldre mammor”. 33-åringen på TikTok menar att ingen behöver visa tacksamhet för att blivit satt i världen, speciellt inte som vuxen, eller ung vuxen.

Lisa Pontius, 33 år gammal.

33-åriga Lisa Pontius: Barn behöver inte ens visa dem respekt

– Barn är inte skyldiga att upprätthålla ett särklit förhållande med sina föräldrar.
De behöver inte ens visa dem respekt, säger hon i den virala TikTok-videon.

TÅRFYLLT Oväntade gesten till sjuka mamman vid sjukhuset

– Det är föräldrars jobb att ha hand om sina barn. Det är deras ansvar. Alla accepterar inte detta, men det är verkligen ett minimikrav: Att ta hand om sitt barns välstånd och ekonomiska situation. Utöver det har du han om deras känslomässiga tillstånd, något varje god förälder vet om. Du älskar inte dina barn – eller har ett bra förhållande med dem – om de enbart ska lyda din minsta vink och lyssna på alla vuxna i deras närhet, säger Lisa Pontius.

Hon avslutar sin video med att berätta för sina följare att barn också är ”människor”.

Mamman Lisa: Du är inte skyldig dem ett skit

– Du är inte skyldig dem ett skit, enbart för att de tog hand om dig, säger hon till sin unga följarskara. TikTok är en relativt ny plattform, som många ungdomar världen över använder.

Tusentals har kommenterat Lisa Pontius olika videos om föräldraskap. Många instämmer i hennes budskap – men vissa gör det inte. De berättar att många föräldrar inte alls ser det så som Lisa Pontius förklarar det. Ofta tillhör de dessutom en äldre generation, skriver kommentatorerna under hennes videos.

BuzzFeed har intervjuat 33-åriga mamman Lisa Pontius. Hon och hennes make uppfostrar själv egna barn, något som hon älskar.

– De är inte skyldiga mig något, den dagen de blir vuxna. Enbart för att jag födde dem, så betyder de inte att att de har skyldigheter. Förhoppningsvis kommer barnen och jag i framtiden har ett kärleksfullt förhållande, där båda parterna respekterar varandra. Men det finns inga garantier att det kommer sluta så, säger den 33-åriga mamman Lisa Pontius, till BuzzFeed.

LÄS OCKSÅ: Pappan Ray hyllas för heroiska insatsen – räddade livet på döttrarna

LÄS OCKSÅ: 3-årige pojken och systern drunknade – hjärtskärande upptäckten

Foto: TikTok

Senaste nytt