extraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextra

Mamman lämnade 1-åringen själv i tio dagar – åtalas nu för mord

26 jun, 2023 
https://image.hant.se/MoaByline.png.jpg?imageId=9788932&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=1318Moa Risberg
Mamman Kristel Candelario lämnade 1-åringen själv i tio dagar – åtalas nu för mord.
Mamman Kristel lämnade sin 16 månader gamla dotter Jailyn hemma ensam under semestern.
Den lilla flickan hittades död i huset efter tio dagar.
– Hon förtjänade verkligen inte det som hände henne, säger en granne.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Misstänkt mördare lyckas rymma under rättegången
Misstänkt mördare lyckas rymma under rättegången

En 31-årig mamma i Ohio, USA, åtalas för mordet på sin dotter skriver magasinet People. Enligt uppgifter från de lokala myndigheterna ska flickan, som bara var 16 månader gammal, ha dött efter att ha lämnats ensam hemma i 10 dagar medan mamman åkte på semester.

Kristel Candelario, 31, från Cleveland anhölls för mordet den 18 juni efter att dottern Jailyn hittats livlös två dagar tidigare. Det var Kristel själv som påträffade dottern i sitt hem, uppger NBC News. Hon ringde då direkt till polisen.

Kristel Candelario, 31.

Lämnade dotter obevakad under resan

Hon ska under polisens utredning ha berättat att hon lämnat den 16 månader gamla dottern "hemma, helt ensam och obevakad", medan hon reste till Puerto Rico och Michigan. När hon sedan kom tillbaka efter tio dagar ska hon ha funnit sin dotter "extremt uttorkad", något som står i polisens dokumentation.

Annons

Det går även att utläsa att dottern hade placerats i en inhägnad lekhage med flertalet smutsiga filtar med spår av urin och avföring.

1-åriga dottern Jailyn.
1-åriga dottern Jailyn.

Grannflickan: ”Jag saknar henne mycket"

Grannar till Kristel Candelario berättar för lokala medier att de tagit hand om dottern tidigare och de önskar att modern hade bett dem vakta Jailyn i stället för att lämna henne ensam själv under så lång tid.

– Jailyn förtjänade verkligen inte det som hände henne. Hon var fantastisk och verkligen bedårande och jag saknar henne mycket, säger en 13-årig granne enligt People.

FOTO: Cuyahoga County Police, Youtube/skärmdump

Annons