Islam, 44, klickade fel – råkade förlora drömlägenhet efter 18 års kö

Islam, 44, klickade fel – råkade förlora drömlägenhet efter 18 års kö

Islam, 44, förlorade sin drömlägenhet – av misstag.

Ett feltryck – så var 18 års väntan i bostadskön bortblåsta.
Ensamstående mamman Islam, 44, hade äntligen hittat en större lägenhet som hon ville ha, men råkade trycka fel.
– Hur kan det inte finnas en säkerhet eller en bekräftelsefråga efter man tackat nej? frågar sig Islam när Hänt når henne.
Här försvarar sig mannen mot rånare med bensin
Slå på ljud

Ensamstående mamman Islam, 44, hade stått i bostadskön i hela 18 år. På sistone har mamman känt att i trean i Sollentuna börjat bli för liten. Efter att gått på visning hade Islam hittat en perfekt fyra – i samma område som hon bor i.

– Äntligen dök det upp en fyra i området jag bor i och jobbar. Jag var också först i kön, berättar Islam för Hänt.

Ett litet feltryck krossade drömmen

Efter visningen på drömlägenheten loggade Islam direkt in på bostadsförmedlingens hemsida. Hon ville dubbelkolla vilka dokument som behövs från hennes arbetsgivare. Men då skedde ett misstag.

Ett enkelt feltryck – som ledde till att Islam råkat ”tacka nej” till sin drömlägenheten, något Aftonbladet var först med att rapportera om.

– Min mobil stannar upp och jag dubbelklickar på skärmen. Det visade sig att när jag dubbelklickade så hamnade det på nej knappen, säger Islam.

Tog tvärstopp: ”Jag var desperat”

Feltrycket skedde på kvällen. Bostadsförmedlingens kundtjänst hade stängt. Men eftersom Islam hade läst att hon hade 24 timmar på sig att svara ja, eller nej så ringde hon direkt morgonen därpå, när bostadsförmedlingen öppnade.

Men på kundtjänsten tog det tvärstopp.

– De sa att de inte kommer hjälpa mig. Jag var desperat efter nästan 19 års kö, samt att jag var först i kön. Men personalen var väldigt otrevliga mot mig och ville inte ens försöka hjälpa till, berättar Islam för Hänt.

– Jag mår så dåligt över det här. Jag hade kunnat acceptera om jag gjorde det med flit, men så var det inte. Det var min drömlägenhet för den ligger nära mitt jobb och barnens skola. Det är inte Södermalm vi pratar om, det är Sollentuna, sa den ensamstående mamman till Aftonbladet.

– Jag väntar fortfarande på svar och vill att de ser över sitt system. För det är det som är orättvist, inte ett teknisk problem i en mobil. Det kan hända på vilken mobil som helst, säger Islam.

När Hänt talar med henne, har hon ännu inte lyckats få tillbaka sin köplats till drömlägenheten.

Till Aftonbladet svarar bostadsförmedlingen att de inte har någon tvåstegsverifikation på hemsidan. När man har svarat nej – så är det slutgiltigt.

Men systemet kan komma att ändras. Stockholms bostads- och fastighetsborgarråd, Dennis Wedin (M), meddelar på Twitter att ett tvåstegsverifikation nu ska införas.

”Givetvis ett stort beslut att säga nej till en lägenhet. Idag finns en varningstext intill knappen där man svarar nej. Krävs det två knapptryck vid nej-svar kan det undvikas att detta händer igen - därför kommer vi nu att införa just en sådan förändring”, borgarrådet på Twitter.

Införandet av det nya systemet kommer ske om någon vecka.

”Ungefär vid årskiftet kommer man att få bekräfta sitt nej en andra gång”, meddelar Dennis Wedins via stadshusets pressekreterare.

LÄS OCKSÅ: Civilminister Ida Karkiainen om bilden: ”Jag heilar inte”

LÄS OCKSÅ: Patrick Ekwalls stora ilska mot Magdalena Anderssons beslut

Foto: PRIVAT, TT

FRÅN FÖRSTASIDAN