tragiska livsöden

Mamman fotade sonen Liam, 18, – bara 15 minuter senare var han död

Liam och mamma Vicky.

FOTO: SWNS
Liam Simpson skulle ut och fira vännens 18-årsdag när mamma Vicky tog en bild tillsammans med sonen.
15 minuter senare mötte han sitt tragiska öde.
– Inte trodde jag att det skulle bli de sista bilderna på honom, berättar den förkrossade mamma.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Storbrand i skyskrapa i Hongkong
0:27

Efter reklamen: Storbrand i skyskrapa i Hongkong

(0:27)

Slå på ljud

Liam Simpson var bara 18 år gammal när han han blev påkörd och dog i hemstaden i norra Wales. Bara 15 minuter tidigare hade mamma Vicky Simpson, 41, envisats om att ta en bild på sin stiliga son som fått en ny frisyr och var klädd i en ny outfit.

När Vicky skulle ladda upp bilderna på Facebook var sonen redan död.

– Det var svårt att släppa iväg honom på en utekväll på grund av en mammas vanliga oro. Jag trodde aldrig att det skulle bli sista gången jag såg honom, berättar Vicky för Metro.

Liam blev påkörd av och dog omedelbart

Liam hade just lämnat sitt hus och var redo för att gå på nattklubb för första gången i sitt liv. Han var på väg för att fira nära vännen Kiran Creedys 18-årsdag när han plötsligt hamnade i vägen för vansinnesföraren Daniel Beck, 34.

Liam dog omedelbart på grund av de katastrofala skadorna. Hans mamma hade inte ens hunnit ladda upp de nytagna bilderna på Facebook.

Liam och Vicky.

Liam skulle gå ut på nattklubb för första gången och Vicky hade gjort honom i ordning hela dagen.

FOTO: SWNS

Mamma Vicky hade tillbringat hela dagen med att göra Liam i ordning för sin stora utekväll.

– Vi hade världens bästa dag innan han gick ut – jag lagade hans favoritte och Bolognese för att se till att han var mätt och belåten, berättar Vicky och fortsätter:

– Jag hade sett till så att han var nyklippt och plockat ut kläder åt honom eftersom att han främst bar träningskläder. Och just innan han gick så tvingade jag honom att posera för en bild för att han såg så underbar ut.

Daniel Beck släpps efter halva strafftiden

Föraren Daniel Beck fick åtta års fängelse för vårdslöshet i trafiken, för att ha kört utan körkort och för att ha tagit livet av 18-åriga Liam Simpson. Efter att han kört på den unga mannen stannade han inte, utan fortsatte köra. Han ådrog sig själv skador och körde därför till ett sjukhus för att få vård.

Daniel Beck.

Daniel Beck dömdes till åtta års fängelse.

FOTO: SWNS

Det var inte förrän tre dagar senare som polisen kunde gripa honom. Nu har det gått fyra år sedan Daniel Beck dömdes för sina brott och Vicky förlorade sin son – trots att han har halva tiden kvar har man beslutat om att släppa honom.

– Liam var den snällaste själen och älskad av alla. Beck kommer att kunna släppas ut, leva sitt liv och gå tillbaka till sin familj, men min pojke kommer aldrig komma hem, säger Vicky som är besviken över beslutet.

Liams sista ord: ”Jag älskar dig, mamma. Vi ses imorgon bitti”

Liam var ett stort fotbollsfan och hade just börjat spela för laget Holywell Town F.C. Han gillade inte ens att dricka alkohol eller festa, men gav sig ut för vännen Kirans skull.

– Vi är den typen av familj som inte lämnar ett rum utan att säga ”Jag älskar dig” och det sista han sa till mig var ”Jag älskar dig, mamma. Oroa dig inte för mig. Vi ses imorgon bitti”. Jag trodde aldrig att det skulle vara sista gången jag såg honom, säger Vicky.

Liam.

Liam dog bara 15 minuter efter att han lämnat huset.

FOTO: SWNS

Vicky och hennes partner Mike förstod att en olycka inträffat när vägen utanför stängts av. Mike försökte ringa Liam några gånger, men när han inte fick svar begav han sig ut för att se vad som hänt.

– Han kände på sig att Liam var inblandad i vad som hade hänt.

Och han hade rätt. Mike fick poliseskort tillbaka till huset där Vicky fick höra vad som hade hänt.

Vicky med ett foto på sonen Liam.

Vicky var gravid i vecka 29 när hon mottog dödsbeskedet och tvingades identifiera kroppen.

FOTO: SWNS

– När polisen bekräftade vad som hänt, det var den värsta nyheten en föräldrar kan få höra, säger Vicky som tvingades identifiera sonens kropp efter olyckan.

– Den dagen kommer att hemsöka mig för alltid. Det var det mest hemska jag någonsin behövt göra.

FOTO: SWNS

FRÅN FÖRSTASIDAN