livet med barn

Mamman föddes med två livmödrar – hennes tvillingar har olika hudfärg

Tvillingarna Lavell och Lanaé föddes med olika färg.

FOTO: SWNS
Jade, 25, fick en chock när hennes tvillingar Lanaé och Lavell föddes.
Syskonen växte i varsin livmoder – och hade olika hudfärger.
– Folk tror inte att de är tvillingar, så jag brukar visa bilder från förlossningen, säger mamman till Daily Mirror.
Tvillingarna gosar i badet "Som om de vore i livmodern"
0:28

Efter reklamen: Tvillingarna gosar i badet "Som om de vore i livmodern"

(0:28)

Slå på ljud

I februari 2014, när Jade Buckingham bara var 17 år gammal, hade hon fyra missfall. Hon tvingades göra en utvidgning och skrapning för att rensa livmoderslemhinnan efter missfallen.

Under proceduren upptäckte läkare att hon hade en skiljevägg i sin vagina, som delade upp vaginan i två delar, någonting hon troligtvis föddes med. Det innebar också att hon hade två separerade livmödrar. Läkarna på Nottingham University Hospital sa att hon kanske aldrig skulle kunna få barn.

– Jag blev otroligt upprörd för jag hade alltid velat bli mamma. Min egen mamma Sheena, 42, erbjöd sig att bli surrogatmamma om jag behövde hjälp. Det var en superfin gest, men jag ville uppleva en graviditet själv, säger Jade enligt Daily Mirror.

Märkte att hon var gravid igen

Bara två år senare slog Jades önskan in – hon födde sonen Cairo i februari 2016. Drygt ett och ett halvt år senare var hon gravid igen, med tvillingar.

– Eftersom jag har två livmödrar röntgades jag regelbundet varannan vecka för att följa tvillingarnas utveckling. Efter 12 veckor fick vi reda på att de växte i varsin livmoder och därmed kom från varsitt ägg. Jag var lite orolig där och då på grund av mina tidigare missfall, men läkarna sa att jag skulle agera precis på samma sätt som med min son, säger hon.

Jade säger att tvillingarna har en hatkärlek för varandra och ofta bråkar, men hon skulle inte vilja ha det på något annat sätt.

Jade säger att tvillingarna har en hatkärlek för varandra och ofta bråkar, men hon skulle inte vilja ha det på något annat sätt.

FOTO: SWNS

Efter 22 veckor fick Jade det tragiska beskedet att ena tvillingen, flickan Lanaé, hade slutat växa inne i magen. Hon fick höra att hon antingen var tvungen att föda båda redan då i vecka 22 med risk att de inte skulle klara sig, eller att hon skulle fortsätta med graviditeten och att dottern riskerade att dö.

– Det var riktigt hemskt, men jag visste att jag var tvungen att fortsätta. Jag hoppades att båda skulle vara okej, men det var en otroligt nervös tid.

”Jag var lättad”

När Jade var i gravidvecka 34 fick hon abrupt åka in till sjukhuset – det var dags att föda. Efter att ha gjort ett akut kejsarsnitt kom först Lanaé som vägde ungefär 1600 gram, och sedan brorsan Lavell, 2300 gram. De hade varsin navelsträng.

– Jag var lättad efter att de hade kommit ut och var i säkerhet.

Lanaé hade mörkt hår, Lavell ljust.

Lanaé hade mörkt hår, Lavell ljust. Det var så mamman Jade märkte att utseende skiljde syskonen åt. Hudtonen kom senare.

FOTO: SWNS

Det tog ett par månader innan det först syntes att syskonen hade olika hudfärger. I dag är tvillingarna fyra år och läkarna vet fortfarande inte vad färgskillnaden beror på.

– När Lanaés hår började växa ut märkte jag att hon hade jättefina, mörka lockar och Lavell hade blont hår och en ljusare hudton. Ibland när vi är ute frågar folk om dem, de tror inte att de är tvillingar. Då visar jag bilder från förlossningen, säger Jade.

FOTO: SWNS

FRÅN FÖRSTASIDAN