Mamman födde fyrlingar – nu avslöjar hon tuffa sanningen: ”Kaos”

Santina och Adrian Moreal

Santina Moreal hade nästan gett upp hoppet om att bli mamma.
Men sen blev hon gravid med fyrlingar – och livet som mamma blev mycket tuffare än vad hon trodde.
– Det är kaos i huset, säger hon.

Ett fyrfaldigt grattis, grattis, grattis och grattis. Det fick säkert Santina Moreal, 37, från Kalifornien höra när hon presenterade inte ett, inte två, inte heller tre – utan hela fyra nya liv till världen.

Den nyblivna mamman, fyra gånger om, hade inte förväntat sig bli gravid med så många på en och samma gång. Visst, ett barn hade hon drömt om, men att drömmen skulle besannas och mer därtill kunde hon bara drömma om.

Santina och maken Adrian Moreal, 37, hade i flera år försökt skaffa barn. Först när man inseminerade hans spermier rätt in i hennes livmoder blev hon gravid. I januari föddes två söner och två döttrar, Sebastian, Aiden, Sevilla och Aria.

Sevilla, Sebastian, Aiden och Aria.

Sevilla, Sebastian, Aiden och Aria föddes i januari tidigare i år. Mamman Santina fick göra ett akut kejsarsnitt då ett av barnet visas svag hjärtrytm. De fick tillbringa sex veckor på sjukhus – men allt gick bra.

Facebook

Så mycket mjölk och blöjor går åt

Det var bara för Santina och Adrian att anpassa sig till ett liv med sex personer i familjen. Och helt lätt har det inte varit. Santina får dra ett stort lass. Klockan tre på natten vaknar hon för att amma barnen och vaknar sedan sex på morgonen för att repetera proceduren samtidigt som hon gör sig iordning för att gå till jobbet.

– I början ammade jag dem en gång var tredje timme. Det var utmattande. De drog i sig 32 flaskor om dagen och använde 40 blöjor. Nu har vi gått ner till 20 flaskor om dagen, vilket fortfarande är väldigt mycket, säger Santina till The Sun.

– Det är kaos i huset och utmattande men det är samtidigt en dröm som går i uppfyllelse, att få vara mamma till fyra fantastiska ungar.

ANNONS: Gör vardagen lite enklare och mycket godare med upp till 925 kr rabatt på fyra kassar från HelloFresh! Använd koden HANT925

Så mycket kostar barnen: ”Köpte nyss kläder för 1 700 kronor”

Cirka 1 300 kronor läggs på bröstmjölksersättning och tvättmaskinen går varm fyra gånger i veckan eftersom ungarna är stökiga med maten.

De nyblivna föräldrarna och också kommit till insikt med att barnen växer och att det kommer bli dyrt att köpa nya kläder hela tiden.

– Jag köpte nyss kläder för 1 700 kronor och de kommer förmodligen bara hålla i en vecka.

Santina Moreal och Adrian Moreal

Santina Moreal och Adrian Moreal hade försökt få barn i flera år. Santina säger att hon nästan gett upp hoppet och blev överlycklig när hon förstod att hon skulle bli mamma till fyra friska barn.

Facebook

Vändningen efter alla missfall: ”Hade känt mig besegrad”

Santina hade innan fyrlingarna försökt bli gravid via IVF-behandling sex gånger. Hon hade också fått flera missfall. När hon äntligen blev mamma så lättades en stor tyngd från hennes axlar.

– Jag hade känt mig besegrad och tänkte att det kanske inte var tänkt att jag skulle få egna barn. Men jag fick inte ett utan fyra. Det är helt galet. Att ta hand om fyrlingar är svårt, men jag skulle inte vilja ändra på någonting. De är såna mirakel.

Förlossningen var inte helt lätt. Ett av barnens hjärtrytm var låg och Santina fick göra ett akut kejsarsnitt i vecka 31. De blev kvar på sjukhuset i sex veckor.

– Att komma hem med alla var fantastiskt. Deras personligheter börja kom fram nu också och de sköter sig så bra.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

LÄS OCKSÅ: Jessica, 31, födde FYRA barn på mindre än ett år: ”Mållös”

LÄS OCKSÅ: Annelie, 53, var orolig för framtiden – fick dubbel triss i barnbarn

Foto: Facebook

SENASTE NYTT!