Mamman fick enäggstvillinga med Downs syndrom – en på miljonen

Fick tvillingar – med Downs syndrom.

Foto: TIKTOK
Mamman Savannah Ackerman fick identiska enäggstvillingar – som också har Downs syndrom.
En väldigt ovanlig graviditet som bara händer en på miljonen.
”De är mina barn, det spelar ingen roll vad folk tycker”, skriver mamman på sina sociala medier.

När mamman Savannah Ackerman blev gravid hade hon ingen aning om att barnen hon hade i magen skulle vara väldigt ovanliga. En chans på miljonen, om inte mer. Hon födde nämligen mono/di-tvillingar som också har Downs syndrom.

Nu öppnar mamman upp sig om livet med de små tvillingarna Kennadi Rue och Mckenli. På sina sociala medier får mamma Savannah Ackerman väldigt mycket kärlek – men också en hel del hat. Nu vill Savannah Ackerman kämpa mot de fördomar som florerar i hennes kommentarsfält.

En på miljonen – om inte mer

Att ha barn som är mono/di-tvillingar betyder att barnen är identiska enäggstvillingar. Men trots att de delar moderkaka, så har de varsin fosterhinna i magen. Något som inte tillhör det vanliga. Att barnen dessutom har Downs syndrom gör döttrarna än mer ovanliga – och speciella.

– De var mono/di-tvillingar vilket redan var väldigt ovanligt, berättar Savannah för The Epoch times.

Maken fick ett sammanbrott när han först hörde nyheten

Det osannolika tvillingparet föddes 2021. Föräldrarna var i chock när de fick höra att deras tvillingar fått diagnosen Downs syndrom. På sina sociala medier berättar Savannah Ackerman berättar att hennes make först ”fick ett sammanbrott” när de fick beskedet.

Skarpa varningen efter julen – oron efter svenskarna beteende

Men i dag har föräldrarna omfamnat döttrarnas situation – och älskar dem ovillkorligt.

– De är precis som jag och du. De når sina milstolpar, säger Savannah Ackerman.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST:
Ladda ned nya Hänt-appen här!

Över 1,6 miljoner visningar – men får också hat

På sina sociala medier visar Savannah upp sina döttrar. Endast på TikTok har hon 50 000 följare – och en av hennes mest populära klipp har setts över 1,6 miljoner gånger. Men trots att mamman kämpar mot de fördomar som finns mot döttrarna – så är inte hennes kommentarsfält fritt från elakheter.

En person skriver att de hade adopterat bort döttrarna Kennadi Rue och Mckenli – om de fått reda på att de fötts med Down syndrom. En kommentar som fick mamma Savannah att reagera starkt.

I kommentarsfältet svarar hon på elakheterna. Och det med råge.

”Då säger jag att det är tur att de inte föddes av dig utan av mig. Gud visste vad han gjorde när han gav de här bebisarna till rätt föräldrar som skulle älska dem oavsett. De är mina barn, det spelar ingen roll vad folk tycker. De är väldigt kärleksfulla och har bultande hjärtan”, skriver mamma Savannah.

LÄS OCKSÅ: Kirsty Harrower, 20, besegrade cancern två gånger om

LÄS OCKSÅ: Änkan Helen, 44, har drabbats av dödlig cancer

Foto: TIKTOK

SENASTE NYTT!