Mamman Caroline fick 3 månader kvar att leva – efter läkarnas misstag

OBS: Bild åt höger är från arkiv.

Foto: SWNS, TT
56-åriga Caroline fick fel diagnos av en läkare men var egentligen dödligt sjuk.
Läkaren trodde hon var i klimakteriet – när hon hade tarmcancer.
– Jag kan skratta åt det nu, men det var som en dålig film, säger Caroline Guy, till The Mirror.
0:32

Efter reklamen: Yogainstruktören gör det otroliga – slutar smärtsamt

(0:32)

Slå på ljud

Caroline Guy, 56, fick sitt hjärta krossat när hon fick sitt cancerbesked. Tumören i magen var långt gången och det såg mörkt ut för den 56-åriga kvinnan. Av sin läkare fick mamman höra att hon endast hade tre månader kvar att leva.

Trots tunga besked och flera omgångar med cellgift så vägrar Caroline Guy att ge upp.

Men sjukdomen hade kunnat upptäckts tidigare. 2019 besökte den brittiska kvinnan sin läkare efter hon upplevt smärtor i magen. När hon sökte på sina symtom på internet fick hon upp att det kunde vara tarmcancer.

Caroline Guy, 56, gick till läkaren med magsmärtor. Men på sjukhuset fick hon höra att hon var i klimakteriet och att det inte var något att ora sig över. 1 år senare vaknade hon upp med kraftiga magsmärtor – och tarmcancer.

Foto: NUH / SWNS

”Jag var väldigt sliten”

Men Carolines läkare avskrev hennes oro. Istället meddelade vården att det med största trolighet var besvär hon upplevde från klimakteriet.

– Jag var väldigt sliten. Något kändes inte rätt och min mage var svullen. När jag googlade på mina symtom fick jag svaret att det kunde vara cancer. När jag frågade läkaren rakt ut om det kunde vara det, så sa han nej, berättar Caroline för The Mirror.

Under en resa i januari 2020 vaknade Caroline plötsligt upp en natt. Hon hade såpass svåra magsmärtor att hon knappt kunde stå upp.

– Jag var smärta på två ben. Jag såg ut som om jag var sju månader in i en graviditet. När jag vaknade var jag våldsamt illamående. Det var helt fruktansvärt, berättar Caroline.

”Hur långt kvar har jag att leva?”

Hon åkte akut in till sjukhus. Under fyra dagar hade hon fått ett helt batteri med undersökningar genomförda. Allt från magnetröntgen till blodprover. Tillslut fick hon svaret på sina smärtor.

En läkare tog in Caroline, hennes make Adam och dottern Gabrielle i ett rum och gav dem beskedet.

– När jag såg hans ansikte visste jag att det inte var något bra. Min dotter tittade mig i ögonen. Jag frågade helt sonika, ”hur långt kvar har jag att leva?”, berättar Caroline.

Läkaren var bekymrad och gav ett ärligt svar.

– Det här ser väldigt dåligt ut. Du har tre till fyra månader kvar att leva, sa läkaren till Caroline.

Två år senare – berättar om kampen: ”Inte längre rädd”

Det var för två år sedan. Caroline åkte tillbaka med sin familj till Storbritannien. Där opererades hon och fick beskedet att hon antagligen hade två år kvar. Sedan dess har hon fått kraftig cellgiftsbehandling.

Och det verkar ha gått bra. I dag är hon helt cancerfri enligt vården.

– Jag är inte längre rädd för något. För det finns inget värre än att få nyheten hur länge du har kvar att leva, berättar Caroline.

26-åringen tatuerade sina ögonglober

Se klippet här!

Foto: SWNS

SENASTE NYTT!