29-åringen ammar sin 5-åring – nu riktas hårda kritik mot mamman

Lauren McLeod

FOTO: Instagram
Mamman blir uthängd på nätet, men det stoppar henne inte från att fortsätta amma sina två barn: ”Funkar bäst så”
Naken mamma jagar örn samtidigt som hon ammar dottern
0:25

Efter reklamen: Naken mamma jagar örn samtidigt som hon ammar dottern

(0:25)

Slå på ljud

Tvåbarnsmamman Lauren McLeod, 29, ammar fortfarande sin femåriga son Bowie jämsides sin två år gamla dotter Tigerlily, något som upprör många på nätet. Flera beskriver hennes val som "sjukt", men mamman från Australien tänker inte sluta – hon menar att hennes sätt är vad som funkar bäst för henne och barnen, skriver The Sun.

”Det är inte värt min tid”

Lauren har valt att sluta läsa de elaka kommentarerna. För henne spelar det egentligen ingen roll vad andra tycker om hennes föräldraskap.

– Det är inte värt min tid och energi att svara någon som redan bestämt sig vad de tycker om mig och tar tid från sin egen dag till att vara elak. I slutet av dagen, om någon inte håller med mig om mina val, så är det okej. Det är deras åsikt, säger 29-åringen till The Sun.

Mamman har ammat sonen Bowie i fem år, men har på senare dar bestämt sig för att inte göra det allt för ofta. Nu har hon begränsat amningen till endast innan läggdags.

– Mina barn och jag har ett så vackert band och jag är så tacksam att kunna stötta deras växande kroppar och hjärnor med min bröstmjölk, fortsätter hon.

Mamma Lauren tror dock att de hade haft samma band även om hon inte ammade dem.

”Kulturella fördomar och bristen på kunskap”

Lauren arbetar som doula och stödjer gravida kvinnor under deras förlossning. Hon menar på att hon har goda kunskaper om graviditet, förlossning och hur man sköter om små barn.

– Många negativa åsikter som folk har om amning baseras ofta på kulturella fördomar och bristen på kunskap om ämnet. Det är en del av anledningen till att jag delar min story - för att hjälpa folk att förstå att naturlig amning är biologiskt normalt, förklarar hon.

Hur länge Lauren kommer att amma sina barn har hon inte svarat på.

FOTO: Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN