Autumn, 11, har tumör i ansiktet: ”Folk har varit riktigt elaka”

Mamma Lindsay berättar om dottern tumör.

Truly

Trots glåpord och en tuff tumörsjukdom fortsätter Autumn, 11, att inspirera omvärlden.
Hennes mamma Lindsay berättar stolt om sin dotter:
– Hon har gått igenom faser då folk driver med henne, men hon låter det inte påverka henne, säger hon.

Den amerikanska flickan Autumn, 11, från Kansas har en ovanlig sjukdom som orsakar en tumör i hennes ansikte. Den stora tumören har gett henne ett annorlunda utseende som inte sällan drar till sig andras negativa uppmärksamhet. Många barn pekar och använder elaka öknamn.

Autumn har sjukdomen neurofibromatos typ 1, vilket innebär att hon får godartade tumörer på sina nerver. Hon har en tumör i magen, som inte syns på utsidan, och den synliga tumören på högra sidan av ansiktet. Den tumören sträcker sig från hjärnan. Den är så tung att den tynger ner ögat och gör att hon fått svårt att se.

Paret fick frågan om de ville ta bort sitt barn efter ultraljudet

Autumn kallas elaka saker på grund av tumören

Familjen berättar sin historia för brittiska tv-kanalen Truly. Som många andra elvaåringar älskar Autumn att cykla och rita, säger hennes mamma Lindsay.

Föräldrarna vill att dottern ska ha en så normal och smärtfri uppväxt som det bara går och beskriver dottern som snäll och positiv.

Autumn älskar att rita och cykla, här med sin mamma Lindsay.

Autumn älskar att rita och hennes mamma beskriver henne som snäll och positiv.

Truly

Men omvärlden är inte lika stöttande. Autumn har kallats elakheter som ”ringaren i Notre Dame” och ”elefantmannen”.

– Folk har varit riktigt taskiga. Hon har gått igenom faser då folk driver med henne. Men hon låter det inte påverka henne så mycket som jag tycker att det borde. Det är mycket pekande och ”varför ser du ut sådär”, säger hennes mamma Lindsay.

Systern försvarar Autumn i skolan

När barnen i skolan är elaka rycker storasyster Riley ut till försvar, Autumn brukar bara försöka ignorera plågoandarna.

– De pratar om henne bakom min och hennes rygg och ibland säger de riktigt elaka saker. De borde behandla människor så som de själva vill bli behandlade, det är det jag fortsätter säga när de gör sig lustiga över henne, säger Riley.

Autumn och storasyster Riley.

Storasyster Riley blir arg och ledsen när skolkamrater är elaka mot Autumn.

Truly

Riskerar stroke om tumören växer

Om tumörerna växer sig större kan tumören i ansiktet orsaka en stroke som kan vara dödlig för Autumn. Men det finns hopp, Autumn får just nu mediciner som på sikt ska minska ner tumörernas storlek.

Genom allt har Autumn en solig och ljus syn på livet, trots att andra människor brister i empati och förståelse och sjukdomens risker.

– Jag är lyckligt lottad att hon är som hon är, hon bara accepterar sig själv och har en positiv attityd kring allting, säger mamman.

Mamma Lindsay är imponerad av dotterns styrka.

Mamma Lindsay är stolt och imponerad över dotterns styrka.

Truly

LÄS OCKSÅ: Ensamstående pappan Patrick, 42, fick adoptera sonen Adrian

LÄS OCKSÅ: Mamma Ylva berättar: Min 9-åriga dotter har barndemens

FOTO: Truly

SENASTE NYTT!