Mamma Susan och dottern Lisas starka återförening – efter 50 år

Mamma Susan och dottern Lisa har inte träffats på 50 år. Nu återförenas de för första gången.

Mamma och dotter har inte sett varandra på 50 år.

Foto: ITV
Efter 50 år förenades mamman och dottern för första gången. Susan Atkins, 71, hade som ung tvingats ge upp sin dotter.
Det skulle dröja ett halvt sekel innan de fann varandra igen
– Jag har tänkt på min dotter Lisa varje ögonblick av mitt liv, säger mamma Susan Atkins.

Äntligen har mamma och dotter återförenats efter en halv livstid. De skulle vara ifrån varandra hela 50 år. Mamman Susan Atkins, 71 var tvungen att ge upp barnet till adoption när hon blev gravid som 19-åring. Susan Atkins hade som 19-åring ingen möjlighet att kunna ta hand om ett barn. Hon hyllar sig själv för sitt beslut, trots att det var otroligt svårt.

Som 19-åring levde Susan Atkins i Southamptons, i ett litet hus tillsammans min sina föräldrar och syskon. När hon blev gravid insåg hon att hon inte kunde ge sin dotter ett drägligt liv. Susan Atkins hoppades på att hennes dotter skulle få det bättre om hon växte upp i en annan familj, rapporterar Daily Mail.

Susan Atkins dotter, Lisa Philips föddes två veckor för tidigt. På sjukhuset fick de spendera tio ”härliga” dagar med varandra. Det var allt. Sedan skulle det dröja 50 år innan mor och dotter skulle återförenas i varandras famnar.

Dottern Lisa Philips, 51, och mamma Susan Atkins, 71.

Foto: YOUTUBE/ITV
HEMSKT Pappans svåra upptäckt – hittade dottern Stella, 7, i rasmassorna

Lisa Philips är i dag 51 år gammal. Hon växte upp hos Sonia och Gerald Clark, i Staffordshire, Storbritannien. En tre timmars bildfärd från Southamptons, från hennes biologiska mamma Susan Atkins, 71.

”Tänkte på henne varje dag”

Susan Atkins säger att beslutet att ge upp Lis Philips var det svåraste hon någonsin gjort. Inte en dag har gått utan att dottern har funnits i hennes tankar.

– Varje dag tänkte jag på Lisa. Varje dag. Inte ett ögonblick har gått förbi utan att jag har haft henne i mina tankar, berättar Susan Atkins för ITV.

– Jag övervägde att försöka hitta henne. Men jag tänkte att det inte var min ensak att söka upp henne. Jag kommer att störa hennes liv med hennes mamma och pappa. Jag kunde inte få mig att att uppröra deras liv, fortsätter 71-åringen berätta i tv-intervjun.

Hela Lisa Phillips familj samlad: Adoptivföräldrarna Sonia och Gerald Clark, samt den biologiska mamman Susan Atkins.

Foto: YOUTUBE/ITV

Hittades via tv-programmet

Lisa Philips gick länge i tankarna att länge hitta sin biologiska mamma. Redan 1992, när Lisa Philips var i 20-årsåldern tänkte hon försöka kontakta sin mamma. Hon skulle nämligen gifta sig, med sin make Paul.

Men tyvärr fick dottern Lisa Philips och och Susan Atkins kontakt först 29 år sedan.

Förra året kontaktade Lisa Philips, nu mamma till ett barn, programmet ”Long Lost Family” på den brittiska kanalen ITV. Tv-programmet lyckades då återförena mamma, numera även mormor Susan Atkins, 71 och dottern Lisa Philips.

Lisa Philips som barn hos sina adoptivföräldrar Sonia och Gerald Clark. Lisa Philips har i dag ett eget barn och är gift med sin make Paul.

Foto: YOUTUBE/ITV

– Jag är så lycklig att hon fann mig, säger Susan Atkins i programmet.

Följde hennes önskan

Det skulle ta nästan ett halv sekel för mor och dotter att återförenas. Lisa Philips erkänner att hon var rädd att såra sina adoptivföräldrars känslor.

– Det var i respektera för min mamma och pappa. Men varje år växte längtan, som sjönk sig djupare och djupare. Och kolla nu vad jag fått: Jag fullkomligen älskar henne, berättar Lisa Philips syftandes på sin biologiska mor Susan Atkins.

Det var Susan Atkins som önskat att sin dotter skulle heta ”Lisa”. Hon blev rörd när adoptivföräldrarna Sonia och Gerald Clark gått vidare med hennes önskan.

”Fantastiskt vacker”

När Lisa Philips träffade Susan Atkins första gången blev hon helt rörd.

– Hon var helt fantastiskt vacker. Allt jag kunde se var hennes ögon, och den kärlek hon hade för mig under 50 år.

LÄS OCKSÅ: Lauren, 22, är solberoende – injicerade olaglig drog: ”Bryr mig inte”

LÄS OCKSÅ: Mamman och hennes pojkvän misstänks mördat treåriga Kaylee-Jayde

Foto: YOUTUBE/PRIVAT/ITV

Senaste nytt