Mamma Nadine, 30, tillåter inte sin dotter ha vänner över: ”Generad”

Foto: TIKTOK
30-åriga Nadine Nett avslöjar att hon inte tillåter sin dotter ha vänner över hemma.
Anledningen? Att Nadine Nett lider av ADHD, något som enligt henne själv stjälper hennes förmåga att vara en bra förälder.
503 Service Unavailable

Nadine Nett, 30, från Gravesend i England avslöjar att pågrund av sin mentala hälsa så har mamman svårt att vara förälder. Vilket har gjort att Nadine satt upp ett antal regler för sin dotter Evelyn, 8 år.

En av reglerna? Inga vänner över för dottern.

Mamma Nadine har ADHD – bland annat

Varje dag är en kamp för mamma Nadine Nett, som lider av diagnosen ADHD. Hon har dessutom enligt egen utsago flera mentala sjukdomar, så som borderline. Det gör att varje dag som förälder är ångestfylld för 30-åriga Nadine.

För att ta kampen mot sin mentala hälsa undviker Nadine att bli ”överstimulerad”, något som kan trigga igång hennes dåliga hälsa. Hon tillåter dottern Evelyn ha fri skärmtid när hon känner sig dålig – för att undvika triggerpunkter, berättar hon.

Men det finns även andra regler i föräldraskapet. När åttaåringen ska nattas – så läser en berättarröst från videoplattformen Youtube upp historier för dottern, inte mamma själv. Detta för att inte trigga sin ADHD, berättar Nadine.

Elise köpte julkalender från lyxmärket – fick livets chock


Får grov ångest – berättar om kampen

Mamman berättar själv öppet om sina ångestproblem för sina tiotusentals följare på TikTok. Nadine berättar att hon pågrund av sin ångest ibland kan lämna sin åttaåriga dotter sent till skolan.

Men när mamman berättar om sina komplex – och lösningar på sociala medier har Nadine Nett fått rejält med skäll. Hennes följare kallar hennes föräldraskap för ”rakt av elakt” och slarvigt”.

Men Nadine Nett försöker återigen förklara sitt resonemang.

– Mitt barn är helt underbart och perfekt. Men när det gäller föräldraskapet och allting runt omkring är det svårt. Att balansera arbete, hushållet och allting samtidigt är väldigt svårt, förklarar mamma Nadine.

– Alla dessa uppgifter är svåra för människor med ADHD. Vilket i sin tur gör det svårt för oss att vara fullständigt självständiga, fortsätter Nadine och förklarar att hon försöker skära ner på allt som kan trigga henne.

Åttaåringen får inte göra läxor hemma

Nadine försöker att ta hand sin dotter på bästa sätt möjligt. För att Evelyn ska lyckas i skolan så får åttaåringen exempelvis inte göra läxorna hemma – utan redan i skolan på eftermiddagen.

– Evelyn ska den bästa chansen hon kan få i livet, förklarar mamman och fortsätter:

– Om hon måste göra något hemma så försöker jag hjälpa henne så mycket som möjligt. Men jag förstår inte så hemskt mycket av vad hon lär sig i skolan. Min koncentrationsförmåga är verkligen noll. Om jag sitter där blir jag verkligen frustrerad och Evelyn tycker jag är långsam, fortsätter hon.

Mamman: ”Hon kommer bli generad”

Av samma anledning tillåter hon inte Evelyn ha med sig vänner över hem. Om hennes åttaåring har vänner över så riskerar det att få mamma Nadine bli överstimulerad, berättar hon.

– Jag vill inte börja göra en krisplan framför hennes vänner. Hon kommer bli generad, säger mamma Nadine.

Sverige sticker ut – skillnaden mot resten av världen

LÄS OCKSÅ: Elise köpte kalender för 7 300 kronor av Chanel – fick klistermärken

LÄS OCKSÅ: Hannah fick veta att hon var gravid – 50 minuter därpå födde hon

Foto: TIKTOK

SENASTE NYTT!