Mamma Megan Hulen ville ha ett barn till – då kom chocken

Familjen Hulen.

FOTO: Privat
Megan Hulen och maken kämpade länge för att bli gravida, de ville gärna ha en flicka.
Då kom chocken:
De var gravida – med fem barn.

Megan Hulen och maken Joshua drömde om ytterligare ett syskon till sina två barn. Sedan tidigare hade paret, som bor i amerikanska Minot i North Dakota, pojkarna Jacob, 8 och Matthew, 3.

Men det var inte helt lätt att bli gravida. Megan lider av polycystiskt ovariesyndrom vilket innebär att hon inte har normal ägglossning. Vid sina tidigare graviditeter tog paret hjälp av IVF-behandling på en fertilitetsklinik, skriver The Sun.

31-åriga mamman har fött landets tredje största barn

Mamman: ”Mådde väldigt konstigt”

Ni kan tänka er förvåningen när Megan och Joshua Hulen upptäckte att Megan blivit gravid på naturlig väg.

– Jag började känna mig väldigt konstig men tänkte att det inte fanns en chans i världen att jag var gravid eftersom jag aldrig haft ägglossning på egen hand.

Men gravid var precis det som Megan Hulen blivit. Vid det första ultraljudet syntes bara ett litet barn. Men vid nästa besök fick Megan och Joshua sin livs chock:

– Jag var så chockad! Personalen blev orolig att de på något sätt skadade mig för jag skakade så mycket men jag svarade: ”Jag skakar för att du precis berättat att jag ska få fem bebisar”, berättar mamman.

Familjen Hulen.

Jacob, 8, Megan, Matthew, 3, och Joshua.

FOTO: PRIVAT

Grät i en timme efter nyheten

Paret var omskakade av nyheten och åkte till Joshuas jobb. Där satt de och grät och pratade en timme innan Megan kände att hon kunde åka hem till sönerna.

Under sin senaste graviditet var Megan orolig och mådde dåligt. När sonen Matthew väl föddes för tre år sedan var han väldigt sjuk och tillbringade sina första tre månader i livet på barnintensiven.

Den förra graviditeten kände Megan att de ödslat för mycket tid på att oroa sig. Den här gången försökte paret ha en lugnare och mer inkännande inställning. Varje vecka tog de bilder av magen för att knyta an till barnen.

Megan Hulen och hennes femlingar.

Megan Hulen säger att livet med femlingar är tufft men underbart.

FOTO: PRIVAT

Föddes med kejsarsnitt

Men att vara gravid med fem jämfört med ett barn var tufft. Megan var trött och slut nästan hela tiden. Att sminka sig blev ett projekt och hon berättar att hon inte lyckades dammsuga ett rum utan att pausa flera gånger om.

Graviditeten kändes som ett långt segt maratonlopp men loppet fick snabbt avbrytas när Megan Hulen började må sämre.

När hennes blodtryck gick upp rejält blev läkarna oroliga. Den andra september förra året föddes femlingarna Allison, Adam, Madison, Emma och Chloe med kejsarsnitt i vecka 32. En pojke och fyra flickor. Under tre veckor vårdades barnen på sjukhuset innan de fick åka hem.

Att mata femlingarna tar tid.

Att mata femlingarna tar tid, berättar mamman.

FOTO: PRIVAT

”Livet med femlingar är kaotiskt”

I början tog det tre timmar att mata alla fem barnen och Megan Hulen säger att hon och maken knappt sov något de första dygnen, men efter några dagar började rutinerna sätta sig.

Nu är småttingarna strax över ett år.

– Livet med femlingar är kaotiskt men det är ett underbart kaos. Vi är lyckliga att vi har hela familjen under ett och samma tak, säger mamman.

LÄS OCKSÅ: Amy blev gravid trots p-piller – då kom nästa trippelchock

LÄS OCKSÅ: Nydia upptäckte att hon var gravid – i sjätte månaden

FOTO: Privat

SENASTE NYTT!