extraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextra

Mamma Jades dotter råkade svälja populära leksaken – var nära döden

28 sep, 2023 
Mamma Jades dotter råkade svälja populära leksaken – var nära döden.
Mamma Jade Berriman dotter var riktigt nära att dö efter att hon råkat svälja den populära leksaken.
Nu varnar mamman efter familjetraumat.
– Det var det värsta ljudet jag någonsin hört, säger hon enligt New York Post.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Skåpbil krockar med motorcykel – mamman och barnet flyger
Skåpbil krockar med motorcykel – mamman och barnet flyger

Den 31-åriga mamman Jade Berriman, från Hull i East Yorkshire, och hennes familj har varit med om ett riktigt trauma.

Det hela började med att familjens 2-åriga dotter Meliyah-Jayd började klaga på magsmärtor i början av september. Mamman tog då sin dotter till läkaren som sa att hon bara hade matförgiftning, inflammerad tarm och ont i halsen.

– En vecka efter att hennes magsmärtor började kom jag hem från jobbet och på söndagsmorgonen vred hon sig av smärta. Hon bara grät. Det var det värsta ljudet jag någonsin hört, så vi tog henne till akuten, säger enligt New York Post.

”En hemsk känsla av att vi skulle förlora henne”

Jade Berriman åkte då in med dottern till akuten där läkare diagnostiserade henne med viruset tonsillit. De gav barnet antibiotika och skickade hem henne hävdar mamma Jade Berriman.

Men varje gång mamman skulle ge sin dotter medicinen höll hon på att kräkas. Senare tappade 2-åringen plötsligt all färg i ansiktet och fortsatte gråta av smärta.

Recept.se Nyhetsbrev
Annons

– Vid det här laget visste jag att hon var döende och hade en hemsk känsla av att vi skulle förlora henne, säger Jade Berriman.

Hon bestämde sig då för att ta sin dotter till en annan akutmottagning.

Men på sjukhuset kom 2-åringens tester tillbaka normala. Då började hon plötsligt kräkas mörkgrön vätska, vilket fick läkarna att göra ett ultraljud på henne.

– Det måste ha varit nästan en liter grön vätska som flög ut ur hennes mage. Hennes kropp hade förgiftade henne. Hon var så orkeslös och svag att hon inte kunde hålla sig uppe. Hon höll på att kvävas av sina egna spyor och vi var tvungna att hålla upp henne, säger mamman.

Tvingades till akut operation efter upptäckten

Och på röntgenbilderna kunde läkarna se att Meliyah-Jayds mage inte bara var full av vätska, utan också sex magnetiska fidget-bollar (en populär leksak) som fastnat i hennes tarm, vilket orsakade extrem smärta.

Magnetiska fidget-bollar

2-åringen opererades akut i tre timmar och fick tillbringa nästen en hel vecka på sjukhuset för att återhämta sig.

Annons

– Kirurgen sa att han inte kunde förstå hur hon överlevde hela tiden med en sådan smärta. Han sa att han tagit ut många magneter ur barn, men det här är det värsta han någonsin sett, säger mamman som nu riktar stark kritik mot sjukvården som inte tog hennes dotters smärtor på allvar.

2-åriga Meliyah-Jayd har nu återhämtat sig, men hennes tarmar kan fortfarande kunde läcka. Vilket betyder att hon kan behöva åka tillbaka till sjukhuset och få en stomi.

Trots traumat så är 31-åringen överlycklig att hennes dotter lever. Nu vill hon varna andra föräldrar för den populära leksaken och att vara uppmärksam på symptom.

– Jag skulle säga till föräldrar, ni känner ditt barn bättre än någon annan.

FOTO: FACEBOOK

Annons