Mäklaren Amanda, 25, har sålt för halv miljard – berättar om stressen

Amanda Treutiger, 25, är en av Sveriges mest framgångsrika mäklare.
Exklusivt

FOTO: Privat
Stjärnmäklaren Amanda Treutiger har sålt lägenheter för en halv miljard kronor – bara i år.
Men lyxlivet har en baksida.
– Det är ju inte så kul att vara nära någon som aldrig släpper telefonen, säger hon.

Mäklaren Amanda Treutiger bor i en tvåa på Kungsholmen i centrala Stockholm. Sedan hon blev mäklare 2018 har karriären gått i hundraåttio. I år har hon sålt lägenheter för svindlande en halv miljard kronor.

Men det är ett hektiskt och pressat yrke hon valt, berättar 25-åringen för Expressen när tidningen besöker henne.

Bostadspriserna har rusat i höjden

På tjugo år har priserna på bostäder i Stockholm stigit i en rasande takt från att år 2000 ha legat på knappt 24 000 kronor per kvadratmeter, till drygt 82 000 per kvadrat i dag. Pandemin stoppade upp prisökningen något men stoppklossen lossnade snart. Från januari 2019 till oktober i år har priserna i hela landet ökat med 21 procent, enligt data från Svensk mäklarstatistik.

I Vasastan, Stockholmsområdet där Amanda Treutiger själv bor, har prisökningen varit stor det senaste året. Hela 12 procent har de gått upp.

Zlatans avslöjande efter separationen från Helena och barnen

Mäklaren Amanda, 25, är ledig en dag i veckan

På ytan är livet som mäklare lyxigt, men baksidan är ett lidande privatliv. Inte mycket annat än jobb hinns inte med under de mest intensiva veckorna.

– Arbetsveckan börjar på söndagen, då är det show time, som jag brukar säga. Lördagen försöker jag hålla helt fri från jobb för återhämtning, men det kan bli att jag publicerar annonser då. Sen börjar det om, säger Amanda Treutiger.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Hon berättar om semestrar som spenderats halva tiden i telefon och varuhus som hunnit stänga innan Amanda hunnit dit för att ordna med ärenden. Allt för att en kund ringt och behövt hennes hjälp. Hennes familj och vänner förstår hennes prioriteringar, men inte alla har gjort det.

– Jag jobbar mycket och det har jag valt för att kunna klättra på topplistorna i raketfart. För att hitta energi gillar jag att antingen bara vara för mig själv eller så gör jag något riktigt roligt med nära och kära, exempelvis trevliga middagar ute, säger hon till Hänt.

”Folk ser bara mäklarna som kan köpa dyra bilar och klockor”

Enligt en undersökning från 2019 av Företagsekonomiska institutet, FEI, uppger 68 procent av de som valt att lämna mäklaryrket att de haft svårt att koppla ifrån jobbet när de är lediga, skriver Expressen.

– Utifrån ser många bara den lilla andel mäklare som tjänar bra, som kan köpa dyra bilar och klockor. Men det är bara en liten del av alla mäklare som tjänar så bra. Många ser inte heller baksidan av allt det hårda jobbet, de som inte hinner umgås med vänner och kanske inte alltid mår så bra. Det är ju inte så kul att vara nära någon som aldrig släpper telefonen, säger Amanda.

Exklusivt
Se bilderna på Sveriges mest juliga hus – lagt en halv miljon

”Är du duktig kan du unna dig fina saker”

Tuffast var det första året som mäklare, Amanda Treutiger fick jobba stenhårt för att gå runt. Men hon arbetar fortfarande mycket och säger att hon inte hinner spendera speciellt mycket pengar eftersom hon helt enkelt inte är ledig särskilt ofta.

Amanda Treutiger på kontoret och hennes vardagsrum.

Amanda Treutiger på sitt kontor och en bild från hennes lägenhet.

Privat

Förväntningarna mäklarstudenterna har på hur mycket man tjänar och hur många timmar man faktiskt måste jobba i början av karriären stämmer inte alltid, tycker Amanda Truetiger. Det är något som hon tar upp och pratar om i sin podd ”Sveriges bästa mäklare”.

– Är du duktig kan du absolut unna dig fina saker och upplevelser och annat, men det är inte unikt för mäklarbranschen utan något som många högpresterande människor kan göra.

”Köpte lägenhet i innerstan”

Glamouren verkar inte hon känna av, trots att hon toppar försäljningslistan över mäklare i Sverige. Oftast tar hon lunchen i farten eftersom det är så stressigt.

– Jag köpte en lägenhet i innerstan. Som ny mäklare är det häftigt när det går bra, men pengar får snabbt ett annat värde. Man tittar på de uppoffringar man gör och hur det påverkar folk omkring en, säger hon.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Att det är varierande och alla fantastiska människor vi får träffa! Det är också skönt med friheten att kunna styra över sin tid själv.

LÄS OCKSÅ: Paret från Borås började i garage – nu är de mångmiljonärer

LÄS OCKSÅ: Lyxiga 22-barnsmamman försvarar exklusiva köpet till döttrarna

FOTO: Privat

SENASTE NYTT!