Martin gick tragiskt bort – en månad senare väntar änkan deras barn

Natasia Styrk Baasch och maken Martin.

Foto: INSTAGRAM
Trots att maken Martin var dödssjuk i cancer – så var barnlängtan för stor.
Men han skulle aldrig få träffa sitt barn.
En månad efter makens tragiska död blev Natasia gravid.
– Vår son är inte en ersättare, säger Natasia Styrk Baasch till Alt.dk.
0:27

Efter reklamen: Mamman har blivit viral med sin ovanligt stora mage

(0:27)

Natasia Styrk Baasch, 29, träffade sin stora kärlek Martin, 27, på jobbet. Han var assistent och hon var en praktikant. Det slog snabbt gnistor mellan det unga paret – och snart inledde de en relation.

Men snart skulle paret få en rad förfärliga besked.

Paret bestämde sig för att skaffa barn tillsammans. Men när den 29-åriga Natasia blev gravid så övergick glädjen snart till sorg. Under den första ultraljudsundersökningen fick paret reda på att fostret inte skulle överleva.

Men det var inte det enda beskedet.

Martin, 29, och Natasia, 27, gifte sig.

Foto: INSTAGRAM

Vedervärdig upptäckt

Maken Martin undersökte sig för ett ljumskbråck vid samma tidpunkt som beskedet som att fostret inte skulle överleva. Och då kom nästa fruktansvärda besked – Martin hade cancer. Han var då endast 25 år gammal.

Paret gav inte upp, utan Martin påbörjade en intensiv behandling för att få bort tumören som var över 10 centimeter stor. Först opererades cancern bort. Men sedan var Martin tvungen att påbörja en cellgiftsbehandling.

En behandling som skulle påverka parets förmåga att i framtiden skaffa barn.

Vännerna tände eld på Dominick, 6 – mammans ilska

Barnlängtan var för stor

Martin valde då att frysa sina spermier innan han påbörjade behandlingen med cellgifter. För paret var inte klara med att skaffa barn.

– Även om Martin var sjuk pratade vi fortfarande om vår dröm om att bli föräldrar. Vi frågade oss själva om vi skulle göra det nu eller vänta. Och tänk om han plötsligt inte var där längre, ska jag då göra det utan honom, säger Natasia till Alt.dk.

Men trots de intensiva behandlingarna, så såg läget tufft ut för Martin. Sakteligen var den unga paret tvungna att förlika sig med tanken att maken kanske inte skulle klara sig genom sjukdomen.

Efter ett år av sjukdom bestämde sig paret för att genomföra en IVF-behandling. Samtidigt som Martin lades in på en avdelning för palliativ vård.

– Inom en snar framtid kommer jag att växla mellan att gå i fertilitetsbehandling och att vara med Martin på palliativ vård, sade Natasia till den danska tidningen.

I liv och död – gifte sig

Trots att Martin var dödssjuk, så friade han till sin Natasia. Paret gifte sig i det danska kommunhuset. Glädjen var stor, men tyvärr inte långvarig.

För snart förvärrades sjukdomsläget för Martin till det värre. Han hade då varit sjuk i cancern i två år. Någon dag innan sin 28-årsdag somnar Martin in. Sin sista önskan till Natasia var att de skulle få ett barn tillsammans.

En månad efter att Martin somnat in blir Natasia gravid med hans barn, genom provrörsbefruktning.

6-åriga Alex vändning efter olyckan på skolgården: ”Mardröm”

Konrad ersätter inte Martin

– Jag förväntade mig inte ens att jag skulle bli gravid eftersom min kropp var så stressad. Men det gav mig ett ljus i mörkret, säger Natasia till den danska tidningen och fortsätter:

– Jag hade inte kunnat se livet om jag bara behövt gå upp och gå till jobbet och komma hem till en tom lägenhet och vara ensam. Nu kunde jag istället se fram emot att bli mamma till vårt barn.

Den 10 mars, 2021, föddes Konrad. För sajten berättar Natasia att hon hela tiden pratar om pappa Martin med sin lille son. Men hon vill poängtera att hon inte skaffade barn för att ersätta Martin.

– Vår son är inte en ersättare för Martin. Det skulle han aldrig ha varit. Men jag skulle samtidigt vilja säga att det har varit en hjälp för mig. Speciellt för att Martin ville det. Han ville ha något kvar av sig själv.

LÄS OCKSÅ: Bebisen föddes 25 veckor för tidigt – överlevde tack vare plastpåsen

LÄS OCKSÅ: Världens minsta bebis vägde inte mer än ett äpple – så gick det

Foto: INSTAGRAM

SENASTE NYTT!