Magdalenas ilska efter sjuka upptäckten i Lyxfällan: ”Du skämtar!?”

Martin och Magdalena Kowalczyk

Fembarnspappan Martin har ett shoppingberoende helt utan kontroll.
Sambon Jessica har fått nog – och även ”Lyxfällans” programledare Magdalena Kowalczyk.
– Jag kommer fly härifrån, säger Jessica i programmet.
0:31

Efter reklamen: Lyxfällan – Fembarnspappa med ett shoppingberoende

(0:31)

Fembarnspappan Martin, 39, från Vetlanda har gett begreppet ”pryltokig” en ny innebörd och blöder pengar som om det inte fanns någon morgondag. Han tog sitt första lån på 60 000 som 18-åring och sen har den onda pengaspiralen bara fortsatt.

Martin får en kick av att handla saker. Han blir glad och sprallig och upplever känslor som han inte kan få någon annanstans. När han inte har råd handlar han på kredit och i dag har han en total skuld på 300 000 kronor.

– Jag är väldigt trött på hans beteende, han är ett skenande tåg och det tar liksom aldrig slut, säger sambon Jessica i Lyxfällan.

Martin i Lyxfällan

Martin från Vetlanda har ett shoppingberoende som han genast måste bli av med. Annars riskerar han lämnas av sambon Jessica. ”Tar liksom aldrig slut”, säger hon i ”Lyxfällan”.

TV3

Sambons dom: ”Kommer fly härifrån”

Programledaren Magdalena Kowalczyk, 43, är i chock när hon vandrar runt på Martin och Jessicas ägor och ser hur mycket prylar han köpt. Men det är först när hon öppnar garaget som allt blir så påtagligt.

– Du skämtar!? Hur mycket prylar har du egentligen? Hur mycket kapital är det här inne? Det är 100 000, typ? säger en chockad Magdalena.

Martin är medveten om sitt problem och säger att han nyligen fått diagnosen adhd. Han är också medveten om att sambon Jessica börjat få nog, vilket blir ännu tydligare när Magdalena frågar henne om hon verkligen orkar leva med den här ”sprattliga mannen”.

– Nej, inte under en lång tid. Det går inte. Om en tid kommer han ju inte klara av det här och betala av lånen. Jag kommer fly härifrån. Det vet han om, men han säger att det löser sig, säger Jessica.

Jessica i Lyxfällan

Jessica säger att hon fått nog av sambon Martins prylbeteende: ”Jag kommer fly härifrån”.

TV3

Magdalenas krav: ”Måste fan skärpa till dig”

Martin måste snabbt få ordning på sin pryltokighet. Det funkar inte att köpa en juldekorationstomte på avbetalning för flera tusen, eller att Jessica betalar hans kläder och praktiska levnadskostnader.

Varje månad går han back 15 200 kronor och Magdalena Kowalczyk kan bara konstatera att det är dags att Martin genast agerar för att rädda relationen.

– Sanningen är att du nånstans drar ner henne också. Hon får täcka upp för dig när du inte har pengar. Hon vill ju vara med dig, och det är ju helt fantastiskt, men då måste du fan skärpa till dig.

Magdalena Kowalczyk

Programledaren Magdalena Kowalczyk försöker få Martin att förstå sitsen han satt sig i: ”Då måste du fan skärpa till dig”, säger hon.

TV3

Lyxfällan sänds tisdag 20.00 på Viaplay, Viafree och TV3.

LÄS OCKSÅ: Eva från Hjo måste avbryta inspelningen – avslöjar lögnen

LÄS OCKSÅ: Mirjam bryter ihop efter Magdalenas fruktansvärda besked

Foto: TV3

SENASTE NYTT!