Magdalenas lyxbeslut bakom Philips rygg – starka reaktionen efter

Magdalena Kowalczyk och Philip

Philip, 23, tvingas till drastiska åtgärder i tisdagens ”Lyxfällan”.
Då tar Magdalena Kowalczyk ett beslut bakom ryggen på honom.
– Jag har faktiskt lite ont i magen, säger hon.
0:27

Efter reklamen: Lyxfällan – Magdalena säljer Philips kläder värda tusentals kronor utan hans vetskap

(0:27)

Philip, 23, från Göteborg började i yngre tonåren strula till det för sig. Han umgicks med fel gäng och hamnade på ett behandlingshem i Jönköping när han bara var 13 år gammal.

När han kom hem från behandlingshemmet började han återigen vända sig till samma gäng. Det slutade med att han hamnade på en låst anstalt för unga. Samtidigt hade han under tiden kontakt med sina vänner och kunde se hur de roade sig.

När Philip blev vuxen ville han ta igen det som han missat i ungdomen. Han fick jobb som säljare och började spendera pengar som om det inte fanns någon morgondag.

Philip

Philip, 23, ville ta igen det som han missade i ungdomen och började spendera mycket pengar. Det säger han i TV3:s ”Lyxfällan”.

TV3

”Blev av med jobbet, lägenheten, hunden”

Lönen gick till resor, nattklubbsbesök och dyra märkeskläder. En vanlig utekväll kunde han bränna mellan två till tio tusen kronor. Sen tog det stopp och verkligheten kom ikapp.

– Jag blev av med jobbet, lägenheten, hunden och fick flytta hem till mamma igen. Då hamnade jag i en ledsen period där jag började festa varje dag och pengarna tog slut. Allt blev katastrof. Jag tog mitt första lån på 100 000 kronor och pengarna försvann ganska snabbt. Sen gjorde jag samma sak igen, och igen och igen, säger Philip i Lyxfällan.

Philips brist på konsekvenstänk har gjort att han nu har skulder på över 700 000 kronor. Varje månad går han back 30 000 kronor och det måste till snabba förändringar för att få rätsida på ekonomin.

Philip

Philip festade som om det inte fanns någon morgondag. Men en dag kom verkligheten ifatt honom.

TV3
I SKITEN! Familjen har över 1,6 miljoner i skulder – vägrar sluta shoppa

Magdalenas ilska: ”Tycker inte det är schyst”

En bra början blir att göra sig av med alla märkeskläder han köpt de senaste åren. Tillsammans med programledaren Magdalena Kowalczyk, 43, försöker han sälja den gigantiska och dyra klädhögen.

Men programledaren är inte alls nöjd med det som second hand-butiken erbjuder och tycker att kläderna är värda bra mycket mer.

– Jag tycker inte det är schyst mot Philip att släppa hela det där klädberget för 15 000 kronor, säger hon.

Magdalena Kowalczyk

Magdalena Kowalczyk tycker inte att klädaffären kommer med en rimlig deal. Hon väljer att förhandla bakom Philips rygg och säljer kläderna utan hans vetskap: ”Jag faktiskt lite ont i magen”, säger hon.

TV3

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Beslutet bakom Philips rygg: ”Ont i magen”

Magdalena Kowalczyk tar då saken i egna händer och förhandlar med klädaffären utan Philips kännedom. Hon lyckas nå en bättre deal, även om den inte är i närheten av vad hon hade hoppats på.

– Jag har faktiskt lite ont i magen att jag enades med klädaffären utan att kolla med Philip först. Vi hade inte tid. Det är ju otroligt mycket mindre pengar som vi fick in än vad vi spenderat på marknaden.

Philip verkar dock helnöjd med Magdalenas beslut.

– Det är asbra ju, säger han.

Lyxfällan sänds tisdag 20.00 på Viaplay, Viafree och TV3.

Phili i Lyxfällan

Philip tycker att Magdalena Kowalczyk gjort en kanondeal och är helnöjd med beslutet.

TV3

LÄS OCKSÅ: Emma i Lyxfällan vägrar skriva under: Jag kan inte

LÄS OCKSÅ: Ensamstående Eva från Hjo måste avbryta inspelningen

Foto: TV3

SENASTE NYTT!