Magdalena Anderssons son Björn Friberg ryter ifrån mot kritikerna

Björn Friberg. Magdalena Andersson.

Björn Friberg går till försvar för sin mamma – Magdalena Andersson.

Foto: TT, TWITTER
Magdalena Andersson fick en tuff start som Sveriges statsminister.
Det snurriga regeringskaoset fick Sverige – och världen att häpna.
Men det finns någon som alltid har Magdalena Anderssons rygg – nämligen hennes son Björn Friberg, 22.
På sociala ryter han ifrån mot mammans kritiker.

Magdalena Andersson (S) fick en tung första dag på jobbet som Sveriges första kvinnliga statsminister. 54-åringen hann knappt fira sin historiska framgång innan hon sju timmar senare fick avgå som statsminister.

Magdalena Anderssons regeringspartners Per Bolund och Märta Stenevi i Miljöpartiet hoppade under dramatiska former av regeringen och tvingade därmed Magdalena Andersson att avgå under besvärande former, något Hänt har rapporterat om.

Många höjde på ögonbrynen under den så kallade ”superonsdagen”. En utländsk reporter ställde den försynta frågan: ”Ursäkta, men vem är egentligen statsminister?”. Den finländska reportern hade som många andra inte helt lyckats hänga med i alla svängar under den kaotiska dagen.

Tillsammans med maken Richard Friberg har Magdalena Andersson två barn. Här är sonen Björn Friberg.

Foto: TWITTER

Talmannen höjde rösten

Högerns kritik lät inte vänta på sig. Tobias Billström, gruppledare för Moderaterna, krävde att Magdalena Andersson skulle ”lägga alla korten på bordet” och förklara vad som egentligen hände, enligt Aftonbladet.

Till och med den annars lugne, om än fikaälskare, talmannen Andreas Norlén riktade kritik mot regeringens vilda svängom i plenisalen och Miljöpartiets agerande. Frågan är om partiledarnas överläggningarna hos talmannen blir lika söta längre.

Men Magdalena Andersson kan vara lugn. Hon har alltid någon som har hennes rygg. Tillsammans med maken Richard Friberg har Magdalena Andersson två barn – varav en är den numera politiskt aktive, om än något mindre uppmärksammade, sonen Björn Friberg, 22.

Hur lång är Magdalena Andersson? Och 4 andra saker du undrar

”Gråsosse och lite av en flygnörd”

På sociala medier beskriver Björn Friberg sig som ”antagligen definitionen av gråsosse, och lite av en flygnörd”. Men Björn sover inte lugnt – speciellt inte när någon ger sig på hans mamma, skriver Svensk Damtidning.

Den före detta ledarskribenten, numera tjänsteman hos moderaterna, Susanna Silfversköld riktade en retorisk spark mot Magdalena Andersson.

”Magdalena Andersson har varit i Socialdemokraternas absoluta makttopp under 8 års tid. Allt hon lovat att göra nu, har hon haft möjlighet att driva igenom förut. Gå inte på hennes spinn”, skrev Susanna Silfversköld på sociala medier.

Sonen Björn Friberg ryter i från

Då var Björn Friberg snabbt där och försvarade henne. Han röt ifrån – och gick till attack för sin mammas sak.

”Tänk om du, någon gång bara testade att inte dra de billigaste poängerna hela tiden. Typ som Anna Kinberg Batra gjorde och önska grattis. Man behöver inte hålla med om allt för att vara en trevlig person någon gång då och då”, svarade Björn Friberg moderaten.

Andreas Norlén. Magdalena Andersson.

På torsdagen röt talman Andreas Norlén ifrån efter kalabaliken under ”superonsdagen”.

Jessica Gow/TT

Magdalena Andersson om stödet från familjen

I en intervju med Svensk Damtidning har Magdalena Andersson berättat mer i detalj om sin relation med sina barn. Magdalena Andersson förklarar nämligen att det ofta blir långa diskussioner över middagsbordet. Men även att hon har en ”kompisrelation” med sina barn.

– Familjen är en trygg och rolig plats. När jag var yngre förstod jag inte hur fantastiskt roligt det är att ha barn, men jag älskar verkligen att umgås med dem, att ha våra middagsdiskussioner, gå långa skogspromenader eller bara kolla på Rapport tillsammans, säger Magdalena Andersson i intervjun.

LÄS OCKSÅ: Internationella hånet: ”Ursäkta Sverige, men vad hände?”

LÄS OCKSÅ: Magdalena Andersson svåra val – ledarens okända förflutna

Foto: TT, TWITTER

SENASTE NYTT!