Magdalena Anderssons 22-åriga sons pik – mot mamma: ”Är ju inte…”

Magdalena Anderssons 22-åriga son i attack – mot mamma: ”Är ju inte…”

Foto: SOCIALA MEDIER
Valet i Sverige närmar sig med stormsteg.
Ska Magdalena Andersson avgå, eller fortsätta som statsminister?
Ingen vet svaret ännu.
Men statsministern har fått kritik från oväntat håll – nämligen från sin egen familj.
Magdalena Andersson (S) gör egen sockervadd
0:18

Efter reklamen: Magdalena Andersson (S) gör egen sockervadd

(0:18)

Slå på ljud

Statsministern Magdalena Andersson, 55, (S) har haft en minst sagt stormig tid som ledare för Sverige. Redan hennes första tid vid makten höll endast några timmar, innan hon valde att avgå för att sedan tillträda igen.

Sedan dess har kriserna avlöst varandra. Europa står i brand efter Vladimir Putins eskaleringen av invasionen av Ukraina, inflationen ökar allt jämt i den svenska ekonomin och svenska hushåll håller andan inför elpriserna i vinter.

På toppen av allt närmar sig valet den 11 september med stormsteg. Andra partiledare flåsar i Magdalena Anderssons nacke om allt som påstås vara fel med Sverige. Kampen om Sagerska palatsett och makten om Sverige är inne i sin sluttamp.

Andersson har två barn – och en kritiker

För partiledare – och statsministrar – som Magdalena Andersson är det då skönt att finna stöd i sin familj. Statsministern, som är gift med professorn Richard Friberg, har tillsammans med sin make två barn.

Ett av barnen, är valombudsman för SSU, det socialdemokratiska ungdomsförbundet. Han heter Björn Friberg och 22 år gammal.

På Twitter beskriver Björn Friberg sig själv som en ”… antagligen definitionen av gråsosse, och lite av en flygnörd”. Han använder sitt konto sparsamt och kommenterar ibland sin mammas politiska utspel.

”För det är ju inte …”

Tidigare har Björn Friberg hånat oppostionen, något Hänt har rapporterat om. Men nu är rollerna omvända – för 22-åringen har gått till attack mot sin egen mamma.

I ett inlägg, där Friberg lagt upp en bild på en valaffisch på sin egen mamma, står det: ”Vi vill införa högkostnadsskydd mot höga elpriser”, som budskap. Till bilden skriver 22-åringen:

För det är ju inte ineffektivt och dyrt”, i en syrlig kommentar.

Attans. Inte ens hemma får Magdalena Andersson vara ifred från kritiker. Vi får hel enkelt hoppas stämningen kring statsministerns matbord är bättre än på Twitter.

Foto: SOCIALA MEDIER

FRÅN FÖRSTASIDAN