magdalena andersson

Magdalena Andersson avslöjar knepen bakom 25-åriga äktenskapet

Richard Friberg ansikte mot ansikte med frun Magdalena Andersson och till höger när Börsen firade 150 år 2013.

FOTO: Instagram/TT
Magdalena Andersson har varit gift med sin kärlek Richard Friberg i över 25 år.
Nu avslöjar hon parets knep som håller kärleken vid liv trots Anderssons hektiska schema.
– Det är väldigt enkelt, säger hon i Kristoffer Triumfs podd Värvet.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Magdalena Andersson (S) dansar linedance med Bröderna Dalton
0:32

Efter reklamen: Magdalena Andersson (S) dansar linedance med Bröderna Dalton

(0:32)

Slå på ljud

Magdalena Andersson, 55, träffade sin man Richard Friberg, 56, som är professor i nationalekonomi, när de studerade ihop på Handelshögskolan i Stockholm på 90-talet. De gifte sig 1997 och har barnen Björn Friberg, 23, och Saga Friberg, 21, ihop. Hänt Nyheter har tidigare skrivit om vad Magdalena Anderssons barn sysslar med.

Magdalena Andersson har haft flera tunga positioner inom svensk politik, rådgivare till Socialdemokraternas före detta partiledare Mona Sahlin, Socialdemokraternas ekonomisk-politiska talesperson och finansminister mellan 2014–2021 i Stefan Löfvens regering. Och inte minst Sveriges första kvinnliga statsminister 2021 – även om det bara var i sju timmar. Hon har därmed jobbat mycket och avslöjar nu hur hon och maken Richard Friberg har fått äktenskapet att hålla i över 25 år.

Richard Friberg och Magdalena Andersson.

Richard Friberg och Magdalena Andersson när de firade 25-årig bröllopsdag den 4 oktober 2022.

FOTO: Instagram

ANNONS: Passa på – ett riktigt schysst elavtal! 0 kronor i månadsavgift i 9 månader och en öresrabatt på det rörliga elpriset som motsvarar 7,5 öre/kWh inklusive moms. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid. Läs mer hos Skellefteå Kraft (Extern Länk)

Flera gemensamma intressen: ”Spring i benen”

För det första berättar hon att de har flera gemensamma intressen vilket hon tror är viktigt.

– Det är väldigt enkelt. Vi båda är ju väldigt samhällsintresserade, det har ju varit bra. Och båda är väldigt friluftsintresserade och vi har båda väldigt hög energinivå. Vi båda sitter och har mycket spring i benen senast halv tio en lördagsmorgon och vill gå ut och göra någonting, säger hon i Kristoffer Triumfs podd Värvet.

Richard Friberg och Magdalena Andersson ute i naturen.

Både Magdalena Andersson och Richard Friberg gillar friluftsliv och att vara ute i naturen.

FOTO: Instagram

Magdalena Andersson om parets egentid: ”Mitt sosseri”

Hon berättar även att de alltid har tillbringat mycket tid på olika håll med sina olika intressen och vänner och att det har fungerat väldigt bra för dem.

– En del tillbringar väldigt mycket tid tillsammans, det har vi aldrig gjort. Han har alltid umgåtts mycket med sina kompisar, klättrat och åkt på klättringsresor med sina kompisar. Och jag har jobbar väldigt mycket, hålla på med mitt sosseri men även träffa mina barndomsväninnor, säger Andersson och tillägger att maken är ”väldigt fin, snäll och omtänksam och alldeles underbar och det gör det också lättare”.

Magdalena Andersson och Richard Friberg i galakläder.

Magdalena Andersson och Richard Friberg på gala 2013 för att fira Stockholmsbörsens 150 årsjubileum på Stockholms stadshus.

Cecilia Liljeton/TT

FOTO: Instagram/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN