Hur lång är Magdalena Andersson? Och 4 andra saker du undrar

magdalena andersson och richard friberg

Magdalena Andersson är partiledare för Socialdemokraterna.
Men vem är hon? Var bor hon?
Men framförallt, vad är Magdalena Anderssons längd?

Politikern Magdalena Andersson, 54, är sedan år 2014 Sveriges finansminister. Och i november i år valdes hon till partiledare för Socialdemokraterna, efter Stefan Löfvens avgång. Men vem är egentligen Magdalena Andersson?

Hur gammal är Magdalena och var bor hon?

Magdalena Andersson föddes den 23 januari år 1967 och hon är idag 54 år gammal. Hon växte upp i Uppsala, men bor idag i Nacka, Stockholm, i ett område som heter Skuru.

PRIVAT Magdalena Anderssons hemliga familjeliv med maken

Vad har Magdalena Andersson för utbildning?

Många undrar vad man ska plugga för att komma dit där Magdalena Andersson är idag. Det är faktiskt en mycket bra fråga. Magdalena började sin studietid med att gå en samhällsvetenskaplig linje på gymnasiet.

Efter det studerade Magdalena Andersson på Handelshögskolan i Stockholm. Hon klarade tillslut av en magisterexamen i ekonomi och kunde därefter titulera sig som civilekonom.

Därefter doktorerade Magdalena i nationalekonomi vid Handelshögskolan, men avbröt de studierna efter en tid för att istället studera vid Institutet för avancerade studier i Wien i Österrike. Men det är inte det enda som Magdalena har hunnit med, hon har även studerat vid Harvard University i USA.

Säga vad man vill, men det är en gedigen utbildning som Magdalena Andersson sitter på?

Magdalena Anderssons familj – maken Richard Friberg

Magdalena Andersson träffade sin kärlek redan på 90-talet när hon studerade på Handelshögskolan. Den lycklige är Richard Friberg, 54, och de gifte sig år 1997. Magdalena och Rickard har två barn ihop som idag har vuxit upp. Äldste sonen heter Björn Friberg och är 22 år gammal, och yngsta dottern heter Saga Friberg och är 20 år gammal.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Hur lång är Magdalena Andersson? Nyfikenheten på längden

Något som Magdalena Andersson varit försiktig att uttala sig om är sin längd. Eftersökningar om längden ger knappa resultat, och något definitivt svar kan inte ges. Den enda som sitter på vetskapen om Magdalena Anderssons längd är hon själv. Kanske delar hon med sig någon dag?

Något som däremot anges i en snabb googling är förre statsministerns längd. Enligt google-resultat är Stefan Löfven 175 centimeter lång. Stämmer det på centimetern? Det vet nog bara Stefan!

Vad kan det vara mellan Stefan och Magdalena? Dryga tio centimeter ser det ut som? Kanske Magdalena är runt 165 centimeter? Vem vet!

Magdalena Andersson och Stefan Löfven med rosor

Magdalena Andersson och Stefan Löfven.

FOTO: Adam Ihse/TT

LÄS OCKSÅ: Robert Wells har två barn – det gör sönerna idag och så ser de ut

LÄS OCKSÅ: Magdalena Andersson svåra val – partiledarens okända förflutna

FOTO: Björn Lindahl/TT, Claudio Bresciani/TT

Senaste nytt