Madeleine-Michelle har varit ”död” i 15 år – kämpar för sin existens

16 okt, 2023 
Madeleine-Michelle Carthen blev felaktigt dödförklarad för 15 år sedan.
Madeleine-Michelle Carthen blev felaktigt dödförklarad för 15 år sedan.
I dag kämpar hon fortfarande för att bevisa sin existens.
– Allt har tagits ifrån mig, säger Madeline-Michelle Carthen till People.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Barnets bus chockar mamman – får målarfärg över hela sig
Barnets bus chockar mamman – får målarfärg över hela sig

52-åriga Madeleine-Michelle Carthen från Missouri kämpar fortfarande för att bevisa att hon lever efter att hon felaktigt förklarades död för mer än 15 år sedan.

Det började när hon gick på college och väntade på att få godkänt att åka på ett utbytesprogram sommaren 2007. Men hon kunde aldrig delta, eller ens ta examen, efter att hon nekades ekonomiskt stöd när hon plötsligt uppgavs som avliden enligt hennes personnummer. Ett misstag som har stannat upp resten av hennes liv.

– Allt har tagits ifrån mig. Jag är totalt blockerad från allt, säger hon till People.

Registrerades plötsligt som död

Hon fick veta att amerikanska Social Security Administration (SSA) registrerat henne som avliden. Utan att hon själv visste om det lades hennes namn till i en intern databas som samlar in register över döda personer och deras personnummer.

När någon väl lagts till i registret avbryter instanser så som skattemyndigheten, banker, och sjukvården ens existens och tar bort en från alla system. Enligt People blir ca 12 000 amerikaner felaktigt dödförklarade varje år.

Annons

Enligt SSA ska en person som felaktigt angivits som avliden ta med sig en annan form av identifiering till sitt lokala SSA-kontor. När det väl är certifierat kommer de att erbjuda ett felaktigt dödsbrev för att visa banker, läkare och andra att det var ett misstag.

Har kontaktat fyra presidenter

Madeleine-Michelle Carthen har kämpat outtröttligt för att bevisa att hon lever, men säger att felet aldrig har lösts och att hon har fått sex felaktiga dödsbrev på 16 år.

Hon har kontaktat hela fyra amerikanska presidenter under de 15 åren och lämnat in en stämningsansökan men inget har hjälpt. 52-åringen har inte kunnat rösta eller få ett fast jobb under flera år.

2021 bytte hon namn och fick ett nytt personnummer, men trots detta har hon bara stött på motgångar.

– Jag var tvungen att flytta ut ur mitt hem. Jag har ingen plats att bo på. Jag kan inte få ett bolån, säger hon till People.

Madeleine-Michelle Carthen och sonen.

Så drabbas sonen Kenneth

Hennes 29-årige son, Kenneth, har också drabbats. Han har nämligen problem med att kunna fortsätta på college eftersom hans mamma inte kan skriva på hans ansökan om studentstöd eftersom hon inte har ett giltigt personnummer.

Annons

Men trots alla motgångar är Madeleine-Michelle Carthen fortfarande hoppfull om att hennes fall snart kan bli uppklarat så att hon äntligen kan få ett jobb.

FOTO: LINKEDIN/FACEBOOK

Annons