madeleine mccann

Madeleine McCanns syster Amelie, 18, bryter tystnaden: ”Ledsamt”

Madeleine McCanns syster Amelie, 18, bryter tystnaden: ”Ledsamt”.

FOTO: Shutterstock Editorial/TT, SIPA PRESS/TT
Det var 16 år sedan Madeleine McCann försvann.
Nu uttalar sig hennes lillasyster Amelie, 18, för första gången.
– Det är trevligt att se er alla här tillsammans, men det är egentligen ett ledsamt tillfälle, säger hon under minnesstunden.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Städaren ger sig på beväpnad rånare
0:44

Efter reklamen: Städaren ger sig på beväpnad rånare

(0:44)

Slå på ljud

För 16 år sedan försvann den 3-åriga brittiska flickan Madeleine McCann från ett hotell i portugisiska badorten Praia da Luz. Den 3 maj 2007 beslutade sig hennes föräldrar Gerry och Kate för att äta middag ihop med sina vänner.

De lämnade då ”Maddie” samt tvillingsyskonen Amelie och Sean, då 2 år gamla, ensamma i hotellrummet. När Kate skulle titta till barnen vid 22-tiden var Madeleine borta och ett fönster stod öppet.

Madeleine McCann (mitten), med sina småsyskon, tvillingarna Sean (t.v.) och Amelie (t.h.).

Madeleine McCann (mitten), med sina småsyskon, tvillingarna Sean (t.v.) och Amelie (t.h.).

FOTO: Scanpix/TT

I samma stund inleddes världens troligtvis mest uppmärksammade brottsutredning. Vad hände med Madeleine McCann, 3? Än i dag finns det ingen som med säkerhet kan besvara den frågan.

Madeleine McCann, 3.

Madeleine McCann, 3.

FOTO: Shutterstock Editorial/TT

Julia Wendell visade sig inte vara Madeleine McCann

De senaste månaderna har det spekulerats i huruvida den polska 21-åring som själv påstått sig vara McCann talar sanning eller inte. Julia Wendell har blivit namnet på mångas läppar. Efter många om och men visade hennes dna-tester att hon INTE är samma flicka som försvann i maj 2007.

Det är alltså status quo i detta mystiska försvinnande. Ingen vet vad som hänt med Madeleine McCann.

Julia Wendell, 21.

Julia Wendell, 21.

FOTO: Instagram

Amelie McCann pratade för första gången

Under onsdagskvällen höll familjen en liten minnesstund för ”Maddie”, på årsdagen för kidnappningen. Det ägde rum i hembyn Rothley utanför Leicester. För första gången någonsin uttalade sig 18-åriga Amelie McCann om sin storasysters tragiska försvinnande.

Mamma Kate tar Amelie och Sean på promenad i hembyn Rothley.

Mamma Kate tar Amelie och Sean på promenad i hembyn Rothley 2010.

FOTO: SIPA PRESS/TT

– Det är trevligt att se er alla här tillsammans, men det är egentligen ett ledsamt tillfälle, säger hon enligt Daily Mail.

Amelie, som snart ska börja studera på universitetet, passade på att tända ett ljus för sin syster, tillsammans med sin kompis Georgina. Även föräldrarna Gerry och Kate var på plats, men lillebror Sean var frånvarande.

På sociala medier har föräldrarna skrivit en text i samband med 16-årsdagen räknat från försvinnandet.

Pappa Gerry och mamma Kate leker med barnen Amelie (t.v.) och Sean (t.h.) i Portugal några veckor efter Madeleines försvinnande i maj 2007.

Pappa Gerry och mamma Kate leker med barnen Amelie (t.v.) och Sean (t.h.) i Portugal några veckor efter Madeleines försvinnande i maj 2007.

FOTO: REX/Shutterstock Editorial/TT

Polisens utredning fortsätter och vi väntar på ett genombrott. I dag är det 16 år sedan Madeleines bortförande. Vi saknar fortfarande... hon är fortfarande väldigt saknad. Det är svårt att finna orden för att beskriva hur det känns”, skriver de.

Tack till alla för ert stöd – det hjälper verkligen”, fortsätter de.

Christian Brückner är huvudmisstänkt

Alltjämt är det tysken Christian Brückner, 45, som ses som huvudmisstänkt i fallet. Han sitter inspärrad i Tyskland efter att han dömts till sju års fängelse för att ha våldtagit en amerikansk pensionär i Praia da Luz, samma ort i Portugal som 3-åriga Madeleine försvann ifrån.

Tysken Christian Brückner.

Tysken Christian Brückner.

FOTO: Shutterstock Editorial/TT

Han är även åtalad för tre fall av grov våldtäkt och två fall av sexuellt ofredande gentemot barn. Alla brotten ska ha begåtts i Portugal under den tiden som Madeleine försvann. Tyska polisen tror sedan tidigare att flickan är död och vill gärna kunna koppla Brückner till kidnappningen och det eventuella mordet – men det blir svårt att åtala honom för det, samt för de andra sexualbrotten, på grund av juridiska teknikaliteter, då brotten inträffade i ett annat land.

FOTO: SIPA PRESS/TT, Scanpix/TT, Shutterstock Editorial/TT, Instagram, REX/Shutterstock Editorial/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN