kärlek och förhållanden

Maddie, 25, hade just fått barn – då lämnade pappan henne för en man

Maddie och Dion tillsammans med deras son Braxton och Dions nya partner.

FOTO: SWNS
Paret hade just blivit föräldrar för första gången.
Maddies misstankar om pappans preferenser stämde och inte långt efter födseln lämnade han henne för att leva med en man.
– Han visar mig varje gång att han verkligen vill förändras, säger Maddie.
Spenderat 550 000 kronor på "Halloween-huset"
0:30

Efter reklamen: Spenderat 550 000 kronor på "Halloween-huset"

(0:30)

Slå på ljud

Maddie Ross, 25, och ex-pojkvännen Dion Negrea, 26, blev ett par som 18-åringar när de gick på samma skola i hemstaden Melbourne i Australien. I december 2016 fick de tillsammans sonen Braxton, 6, men redan innan det kände Maddie att något inte stod helt rätt till i relationen.

Maddie misstänkte att hennes partner föredrog män framför kvinnor och misstankarna växte efter att mamman hittat flörtiga sms i hans telefon – sms till andra män.

Den stökiga relationen slutade hos polisen

Dion och Maddie hade under en längre tid ett skakigt förhållande och gjorde slut och blev ihop igen med jämna mellanrum. Att Maddie misstänkte Dion för att vara homosexuell var inte den enda svårigheten i förhållandet då Dion också missbrukade metamfetamin.

I slutet av sommaren 2020 hade pojkvännens missbruk blivit så pass problematiskt att Maddie fick nog. Hon behövde ”sätta sig själv och Braxton först”.

Efter att Dion togs av polisen efter en stökig kväll bestämde även han sig för att det fick vara nog och checkade in på ett behandlingshem – något som skulle förändra parets relation rejält.

Mötte sitt livskärlek på behandlingshemmet

Efter 15 månader på behandlingshemmet var det dags att lämna. Men inte ensam. Under sin avvänjning träffade Dion sitt livskärlek, en man vid namn Leigh Fox, 30.

– Jag blev beroende av droger för att jag dolde min sexualitet. Det var jättesvårt. Jag tyckte att det fanns så mycket stigma runt det, men så är det inte längre, säger Dion till Daily Star.

Maddie, Dion och Braxton tillsamans.

Maddie misstänkte länge att hennes partner var homosexuell och frågade honom även flera gånger.

FOTO: Maddie Ross/SWNS

Efter att ha samlat mod var det dags att berätta sanningen för mamman till hans son. Trots att det var jobbigt såg Dion fram emot att ”få leva sin sanning”. Han var dock väldigt rädd att sonen Braxton inte skulle acceptera pappan för den han är.

Maddie som hade haft sina aningar blev inte förvånad.

– Första gången han berättade det för mig så kom han hem till mig och sa att han hade sex med en annan man. Mannen han låg med var någon jag alltid tyckt var snygg, så jag skrattade för jag kunde inte tro det, berättar Maddie.

”Det här är det bästa vi någonsin varit”

Idag är relationen mellan mamma Maddie och pappa Dion bra, trots att Dion valt att leva sitt liv med kärleken Leigh.

– Det här är det bästa vi någonsin varit. Det var så många gånger som jag sa upp kontakten helt, men han visar mig varje gång att han verkligen vill förändras. Nu när han har kommit ut är det mycket lättare att kommunicera, berättar Maddie.

Pappa Dion sitter tillsammans med sonen Braxton på en vit bil.

Relationen mellan Maddie och Dion har aldrig varit bättre än efter att han kommit ut som homosexuell, blivit ren från droger och träffat partnern Leigh.

FOTO: Maddie Ross/SWNS

Ex-paret bor sex timmar ifrån varandra, men de flesta ledigheter och högtider spenderar trion tillsammans. Maddie har i princip blivit bästa vän med exets nya pojkvän, men det var en läskig start för alla.

– Jag var så nervös att träffa Maddie och hon var nervös över att träffa mig, men när vi träffades så insåg vi att vi är väldigt lika på många sätt. Maddie kommer hit och bor hos mig och vi kommer så väl överens, vi alla är så glada, säger Dions nya partner Leigh.

FOTO: SWNS

FRÅN FÖRSTASIDAN