Lyxfällan uppmanade Gayle att göra slut med sin sons pappa på sms

Gayle och Magdalena Kowalczyk

Gayle får själv ta hand om sin treåårige son.
Då uppmanar Lyxfällans Philip Diab henne att göra slut med barnets pappa på sms.
– När jag skulle ta telefonen kändes det på riktigt och jobbigt, säger hon.
0:34

Efter reklamen: Lyxfällan avsnitt 3

(0:34)

Gayle har i flera år sett sin ekonomi rasa. Det är bara en tidsfråga innan kronofogden gör en löneutmätning och därför tvingas hon ta hjälp av Lyxfällan för att få ordning på sitt ständigt sinande saldo.

Hon berättar att hon försöker vara på jobbet för att slippa tänka på problemen, men när hon lämnas ensam med sina tankar i hemmet varken sover eller äter hon. Den ensamstående mamman är även rädd att hon inte ska kunna ta hand om sin 3-årige son.

– Jag kommer förlora allt. Så känns det. Jag kommer förlora mitt jobb, mitt hus och till och med min son, för jag kommer inte kunna ta hand om honom, säger hon i programmet.

Gayle

Gayle är rädd att hon kommer förlora allt om hon inte tar tag i sin ekonomi.

TV3

Har nästan en halv miljon i skulder

Gayle kommer från Sydafrika och har bott i Sverige i 15 år. I dag är hon bosatt i Voxtorp, strax utanför Värnamo. Sonens pappa bor kvar i Sydafrika och har, enligt Gayle, inte haft någon möjlighet att hjälpa till ekonomiskt.

– Det är inte kul att skicka honom (3-årige sonen reds anm.) till förskolan med ett hål i hans stövel. Det är väldigt pinsamt. Jag vill kunna ge honom det han behöver.

Gayle har en snittlön på 33 100 kronor, men dyra lån, en häst, ett hus och en bil gör att hon landar på ett underskott på 21 900 kronor varje månad. Den totala skulden ligger på 479 327 kronor.

Magdalena Kowalczyk

Programledaren Magdalena Kowalczyk säger att det är dags att börja tänka till och lägga upp en plan för att bli kvitt skulderna.

TV3

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Gayle om relationen med sonens pappa

Programledaren Magdalena Kowalczyk, 42, försöker betona allvaret så Gayle ska förstå att hon måste se över sina utgifter och förändra sitt liv. Till sin hjälp har hon även coachen Philip Diab, som tidigare hjälpt personer i programmet att komma på fötter igen.

Under en session med Philip berättar Gayle att relationen med sonens pappa påverkat henne negativt och hon vill att han ska flytta till Sverige.

– Det händer ingenting. Han har inte gjort nånting för att komma till Sverige, vi pratar knappt och ibland brukar han inte läsa mina meddelanden som jag skickar.

– Det sårar, det gör ont. Det krossar mitt hjärta. Jag mår väldigt dåligt och är väldigt ledsen. Det är många nätter som jag gråtit.

Gayle

Gayle hade hoppats på att 3-årige sonens pappa flyttat från Sydafrika och kommit till Sverige.

TV3
Ensamstående Eva från Hjo måste avbryta inspelningen – avslöjar lögnen

Coachens utmaning – göra slut med sonens pappa

Philip Diab beskriver det som ett väntrum, ett väntrum där Gayle hela tiden väntar på att pojkvännen ska höra av sig och förändra hennes liv.

Han tycker relationen är osund och en stor orsak till att Gayles liv ser ut som det gör. Därför har han kommit på en utmaning som går ut på att hon ska göra slut med sonens pappa på sms.

– För du vet ju redan att det här är en person du inte ska hänga med. Hur skulle det kännas om vi skulle göra så här i stället: du skickar ett sms till honom och skriver ”Hej, vet du vad? Det är över”, säger Philip Diab.

Philip Diab

Philip Diab säger att han har en utmaning och berättar sen att den går ut på att Gayle ska göra slut med sin sons pappa.

TV3

Gayle om beslutet: ”Väldigt jobbigt”

Gayle säger att hon velat göra det ett bra tag, men det är med viss tveksamhet som hon författar sms:et.

– Jag är trött på väntrum och vill ha en familj. Det här livet är inte vad jag vill ha för min son. När jag skulle ta telefonen kändes det på riktigt och jobbigt, säger Gayle.

Hon trycker sen på knappen och skickar meddelandet.

– Du är modig. Du tar ansvar. Och du flyr inte längre från livet och nu är det du som bestämmer, säger Philip Diab.

– Det var väldigt jobbigt och tog några sekunder, men hade jag väntat längre så hade jag inte skickat det. Om jag hade sagt till Philip "nej, men jag tar det sen", då hade jag inte gjort det, säger Gayle.

Lyxfällan sänds tisdag 20.00 på Viaplay, Viafree och TV3.

Gayle skickar sms

Gayle skickar ett sms.

TV3

LÄS OCKSÅ: Emma i Lyxfällan vägrar skriva under: Jag kan inte

LÄS OCKSÅ: Sonen dog – då kraschade ekonomin helt för pappa Johan

Foto: TV3

SENASTE NYTT!