cancer

Lulu, 19, skadade axeln på träningen – visade sig vara något värre

Lulu Blundell, 19, skadade axeln på träningen – visade sig vara något värre.

FOTO: Privat, Facebook
19-åriga studenten Lulu hade ont i ena axeln efter en rugbyträning.
När läkarna tittade närmare på det insåg de att det var mycket värre än bara en smäll.
Cancern hade återvänt.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Polisen överlever mirakulöst – föraren tappar kontrollen
0:28

Efter reklamen: Polisen överlever mirakulöst – föraren tappar kontrollen

(0:28)

Slå på ljud

Redan 2019 fick Lulu Blundell sin första cancerdiagnos. Hon hade Ewings sarkom, en tumör hade börjat växa inuti skelettet. 19-åringen från Rotherham i engelska South Yorkshire tillbringade flera månader med kemoterapi och tvingades till slut amputera ena benet.

Sedan var hon cancerfri. Det var det hon fick höra i alla fall. The Sun skriver att när hon några år senare började plugga på Newcastle University uppe i de nordöstra delarna av landet så upptäckte hon att hon kände av en smärta i ena axeln. Till en början trodde hon att det handlade om en skada som hon ådrog sig på en rugbyträning – då hon spelade med lagen Sheffield RUFC och Wakefield Trinity.

19-åriga Lulu hade haft cancer tidigare i livet, men blivit friskförklarad.

19-åriga Lulu hade haft cancer tidigare i livet, men blivit friskförklarad.

FOTO: Facebook

Men efter att ha gjort en datortomografi för att skanna hela kroppen upptäckte läkarna att hon hade en nya tumörer i axeln, i ett revben och i bröstet. Hon fick då höra att hon bara hade några månader kvar att leva. Lulu beslutade sig för att göra det bästa av situationen och började resa med familj och vänner.

”Hon var mer än bara cancern”

Lulu Blundell gick dessvärre bort den 1 januari 2023, endast 19 år gammal. I en video som publicerats efter hennes död hörs hon säga:

– Jag fick höra att cancern var tillbaka på fyra ställen och jag beslutade mig för att inte göra någon kemoterapi. Jag får hellre palliativ vård och slipper all smärta fram till den stunden det inte går längre. Trots att jag hört att jag fått ett återfall och att jag är dödligt sjuk har jag under de senaste månaderna skrattat och älskat mer än någonsin tidigare i mitt liv.

Lulu med sin mamma Carolyn, efter att Lulu fått kemoterapi.

Lulu med sin mamma Carolyn, efter att Lulu fått kemoterapi.

FOTO: Privat

Hennes mamma Carolyn Blundell berättar mer om dotterns liv.

– Lulu var så mycket mer än bara cancern. Hon var en normal tonåring som hade en lust att leva, som gillade människor och att vara spontan. Om hon ville göra någonting så gjorde hon det. Hon ville inte tillbringa sista tiden i sitt liv i en sjukhussäng, säger hon och fortsätter:

– När hon log så sken hela rummet upp. Hon skrattade, levde och älskade väldigt mycket och hon borde ha fått leva vidare länge. Vi är tacksamma för all tid vi fick med henne.

FOTO:

FRÅN FÖRSTASIDAN