Louises huvud kan falla av – ovanliga sjukdomen efter bilolyckan

Louise Turner.

Bara pengar gör ingen lycklig, sägs det.
Men pengar kan rädda livet på Louise Turner.
– Jag drömmer om den dagen jag läggs på operationsbordet och får tillbaka mitt liv, säger hon till The Mirror.
0:28

Efter reklamen: Tvillingarna gosar i badet "Som om de vore i livmodern"

(0:28)

Louise Turner, 36, har samma dröm som så många andra, hon vill skrida fram till altaret i en vacker bröllopsklänning och lova sin älskade make att vara med honom i nöd och lust.

Louise, som bor i Ashford, Kent, i sydöstra England, vill sväva i väg i en bröllopsvals med sin älskade Robin, 33, medan barnen Luis, 18, Sidney, 14, Travis, 10, och Astraea, 9, år, och alla andra på festen tittar på.

Tyvärr kommer Louises dröm inte gå i uppfyllelse, Hon vågar nämligen inte. Hur mycket hon än vill det, och lita på att hon vill, går det inte. För Louise kan bli halshuggen – av sig själv.

– Jag måste vara oerhört försiktig. Annars kan det hända. Jag kan inte ta risken att falla ihop och dö i kyrkan, säger Louise till The Mirror.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Har inte råd med dyra operationen: ”Vill ha tillbaka mitt liv”

Hon sitter i rullstol och tvingas bära en speciell nackkrage. Normalt är hon en livlig människa som gestikulerar vilt när hon pratar, men nu kommer orden sakta och hon vågar knappt röra händerna.

– Jag vill ha tillbaka mitt liv. Innan det här hände 2019 brukade jag alltid dansa med mina barn. Vi bara körde loss här i köket. Jag skulle kunna bli botad, men det kostar väldigt mycket. Ja, jag får betala det själv eftersom sjukvården i Storbritannien inte bekostar det, säger Louise till The Mirror.

Över 600 000 kronor skulle det kosta att operera sig hos en specialist i Barcelona. Då kan hon slippa bli halshuggen av sig själv. Det är nämligen vad som, lite drastiskt, kan hända om man som Louise lider av cranocervikal instabilitet, en mycket sällsynt och svår sjukdom.

Cranocervikal instabilitet är överrörlighet i leder och bindvävsfästen i nackryggen. Hon sitter i rullstol och måste ständigt vara försiktig. I bloggen ”Liv till Robyn”, där den drabbade Robyn Anborg skriver om sjukdomen, kan man läsa att nackens ligament och bindväv inte klarar av att hålla huvudet på plats. Huvudet sitter alltså löst.

Detta skapar ofta ett tryck på hjärnstammen, nervkanalen och även begränsa flödet av ryggmärgsvätska. Just halshuggning är kanske att ta i, men huvudet sitter inte fast ordentligt.

Sarah föddes utan armar "världens bästa mamma"

Se klippet här!

Nya livet efter olyckan

Louise Turners problem började efter en bilolycka 2019.

Det var ingen allvarlig olycka, men inte långt efteråt fick jag svår huvudvärk och mycket ont i nacken. Jag tänkte att jag väl kanske drabbats av en whiplashskada, säger hon till tidningen

Det blev bara värre för Louise. Hon började skaka och en dag när hon skulle prata sluddrade hon. Hon åkte till akuten med en misstänkt stroke, fast läkarna kunde snabbt avfärda det.

Hennes situation förvärrades, värken blev allt intensivare, och när hon magnetröntgats lät hon specialisten i Barcelona titta på röntgenbilderna. Han slog fast att Louise drabbats av cranocervikal instablitet. Men hon får betala operationen själv och sådana pengar har inte Louise.

– Min man har startat en insamling så vi ska få råd. Han har bland annat startat en GoFundMe-kampanj. Jag drömmer om den dagen jag läggs på operationsbordet och får tillbaka mitt liv, säger Louise.

LÄS OCKSÅ: 4-åriga flickan klagade på magont – läkarnas otänkbara upptäckt

LÄS OCKSÅ: Pappan fick sin första dotter – dagar efter inträffade mardrömmen

FOTO: Youtube

SENASTE NYTT!