Louise Erixons mörka förflutna och uppbrottet från Jimmie Åkesson

Louise Erixon och Jimmie Åkesson

Uppbrottet mellan Louise Erixon och Jimmie Åkesson blev slutet för ett av Sveriges mäktigaste politikerpar.
Orsaken bakom beskrevs som ”många” – men de har aldrig pratat om öppet om skälet till splittringen.
– Framför allt handlar det om vår son, det är hans familj också, har Louise Erixon tidigare sagt till Aftonbladet.

Jimmie Åkesson, 42, och Louise Erixon, 32, beskrevs som ett av Sveriges mäktigaste politikerpar: han partiledare för Sverigedemokraterna, hon kommunstyrelsens ordförande för partiet i Sölvesborg.

De träffades 2009 på en kryssning med Sverigedemokraterna. Båda var på väg uppåt i den politiska karriären, i ett parti som successivt växte sig starkare.

Två år senare förlovade de sig och 2013 föddes parets son Nils.

Men drygt tio år senare, 2020, meddelade det berömda politikerparet att de valt att gå skilda vägar.

Jimmie Åkesson och Louise Erixon

Louise Erixon och Jimmie Åkesson gick skilda vägar 2020. Orsakerna var många, enligt Louise.

HANSSON KRISTER/Aftonbladet/TT

Orsakerna många bakom skilsmässan

I ett inlägg på Facebook skrev Louise Erixon att ”orsakerna är många”.

Tider förändras och livet går vidare. För att föregripa rykten och missförstånd bekräftar jag här att jag och Jimmie separerat sedan ett litet tag tillbaka”, skrev Louise Erixon.

Paret har hela tiden varit hemlighetsfulla till splittringen och vägrat svara på frågor om varför förhållandet tog slut.

– Det är egentligen ingenting som jag har någon avsikt att gå in på. Framför allt handlar det om vår son, det är hans familj också. Av respekt för honom vill jag inte gärna gå in på detaljer kring det, sa Louise Erixon till Aftonbladet.

Louise Erixon

Louise Erixon har aldrig velat kommentera orsakerna bakom splittringen med Jimmie Åkesson. ”Framför allt handlar det om vår son”, har hon tidigare sagt till Aftonbladet.

ORRE PONTUS/Aftonbladet/TT

Louise Erixon om relationen med Jimmie

Jimmie Åkesson och Louise Erixon har delad vårdnad om sonen Nils. De hjälper varandra i föräldralivet och har tidigare sagt att de inte har ett varannan-vecka-upplägg.

I en intervju med Kvällsposten har Louise Erixon tidigare sagt att de har en bra relation och att de umgås med sonen tillsammans.

– Sedan är det svårt att inte alltid ha sitt barn hos sig, det kommer nog vara något livslångt, något man alltid brottas med. Samtidigt vänjer man sig och jag försöker använda egentiden till att reflektera, träffa vänner och röra lite på mig. Jag tar de där promenaderna som jag alltid tänkt göra men inte gjort.

Louise Erixon

Louise Erixon och Jimmie Åkesson har delad vårdnad om sonen Nils.

HILLERGREN ANDREAS/Aftonbladet

Louise dömdes för misshandel: ”Det slog slint”

Om Louise Erixon valt att lägga locket på angående frågor om förhållandet, så har hon varit desto öppnare i att kommentera misshandelsdomen som hon fälldes för som 15-åring. Misshandeln var en hämnd på personen som sparkats Louis kompis i huvudet så hon fått uppsöka sjukhus.

– Jag fick syn på personen samma kväll. Det slog slint för mig, benen började springa av sig själv och sedan tog jag ett tigerskutt över henne. Bakgrunden var en oro för min kompis och jag visste inte hur det hade gått. Men man ska såklart aldrig ta lagen i egna händer och jag har haft kontakt med den här tjejen efter det och vi har blivit vänner.

Den stökiga högstadietiden i Sandviken, där hon växte upp, kantades av skolkningar, fester och ett tillstånd som Louise Erixon beskriver som ”kicksökeri”.

Louise Erixon och Jimmie Åkesson

Louise Erixon och Jimmie Åkesson.

Sven Lindwall/EXP/TT

Louise gick in i väggen: ”Jag gick i psykoterapi”

2017 gick Louise Erixon in i väggen. Huvudansvaret för sonen Nils kombinerat med jobbet som politisk sekreterare i Gävle blev för mycket.

Hjärntröttheten gjorde sig påmind när hon vandrade runt i butiker och inte hade någon aning om varför hon var där, eller när hon åkte i en rondell och inte visste vart hon var på väg.

– Jag gick i psykoterapi ganska länge faktiskt och mycket av det handlade om att lära mig varför det blivit som det blivit men också hur jag skulle lägga upp mitt liv så det inte skulle bli så igen, sa hon till Aftonbladet och fortsatte:

– Det var nyttigt för mig att gå där. Sedan testade jag medicinering, men kände ganska snabbt att det inte var något för mig. Jag vilade också mycket. Många säger att man ska ut och röra sig och det är ingen klyscha, det hjälper verkligen. Jag slutade också kolla mejlen och trappade ner på sociala medier.

Louise Erixon

Louise Erixon är ordförande för kommunstyrelsen i Sölvesborg.

HILLERGREN ANDREAS/Aftonbladet

LÄS OCKSÅ: Magdalena Anderssons hemliga liv med maken och barnen

LÄS OCKSÅ: Göran Persson har TVÅ döttrar – detta gör Anna och Linnea i dag

Foto: HANSSON KRISTER/Aftonbladet/TT, ORRE PONTUS/Aftonbladet/TT, HILLERGREN ANDREAS/Aftonbladet, Sven Lindwall/EXP/TT

SENASTE NYTT!