sveriges radio

Folkkära På spåret-profilerna lägger ner – efter 12 år: ”Hemlig”

Louise Epstein, 57, och Thomas Nordegren, 69, lägger ner.

Foto: Bo Håkansson
Sveriges Radios-stjärnpar lägger ner sitt program.
På spåret-deltagarna Louise Epstein och Thomas Nordegren meddelade i dag att de ska sluta sända det folkkära programet.
– Det är bättre att sluta innan det börjar gå utför, säger Louise Epstein till Aftonbladet.
Nils van der Poel efter bragdguldet: ”Framförallt heroin”
0:39

Efter reklamen: Nils van der Poel efter bragdguldet: ”Framförallt heroin”

(0:39)

Slå på ljud

Sedan 2008 har Nordegren och Epstein i P1 hörts i svenska folkets radioapparater. Nu meddelar programledarna Louise Epstein, 57, och Thomas Nordegren, 69, att deras röster kommer sluta sändas tillsammans i etern.

Paret har gjort SR-programmet i 12 år. Allt började med att programmet Nordegren i P1 började sända och sen anslöt Epstein. Programmet har sänts måndag till torsdagar under eftermiddagarna på P1.

Förutom att höras i radio – har paret även tävlat i SVT:s På spåret, vilket gjort paret än mer folkkära.

På spåret, under 2020.

Foto: Bo Håkansson, Bilduppdraget

Nordegren och Epstein lägger ner

Nu meddelar paret att de lägga ner det folkkära programmet.

– Det har varit en enorm glädje att göra radioprogram tillsammans med Thomas Nordegren och alla fantastiska kollegor och det är därför jag har fortsatt i tolv år! säger Louise Epstein i programmet enligt ett pressmeddelande.

– Men det är bättre att sluta innan det börjar gå utför och därför är det dags just nu. Jag har aldrig arbetat så länge med samma radioprogram och jag vet inte riktigt hur jag kommer att klara mig utan oförutsägbara direktsändningar tillsammans med Thomas Nordegren.

Avslöjar framtiden: ”Hemlig”

Men Louise Epstein avslöjar att något nytt är på gång.

– Samtidigt är det roligt att jag fått förtroendet att utveckla en helt ny och ännu hemlig Sveriges Radio-podd säger Louise Epstein

Thomas Nordegren minns tiden med Louise Epstein i programmet.

– Jag gillar de oförutsägbara direktsändningarna med Louise. Mina amerikanska journalistförebilder som Wolf Blitzer och Andrea Mitchell är mycket äldre än jag arbetar hårt och kommer förmodligen att dö med stövlarna på. Samtidigt måste ju allting ha ett slut och det ska det bli spännande att få fördjupa sig lite mer. Jag har några ljud- och bokprojekt som jag vill hinna med, säger Thomas Nordegren i ett pressmeddelande.

Enligt Nordegren är det hans mamma som kommer sakna programmet allra mest.

– Min mamma Gunvor, 94 kommer nog att sakna programmet mest eftersom hon alltid lyssnar och ofta tycker jag är för barnslig och vulgär, säger Thomas Nordegren i ett pressmeddelande.

Sista sändningen som går live kommer sändas den 25 januari, mellan15.04 – 16.45 i P1. Paret delar scen med Sveriges Radios Symfoniorkester under ledning av chefsdirigent Daniel Harding och det kommer bli ett mäktigt avslut.

Dagen därpå sänds ett potpurri av årens samlade höjdpunkter med Louise och Thomas – som får reflektera över vad som egentligen hände och hur det kändes.

Foto:TT

FRÅN FÖRSTASIDAN