Louise, 37, död efter skönhetsoperationen

Louise Smith dog efter en plastikoperation.

FOTO: PRIVAT
Louise Smith, 37, reste utomlands för att göra en plastikoperation.
Men skönhetsingreppet gick snett och 37-åringen dog.
Nu kämpar hennes familj för att få hem kroppen.

Livet under pandemin har påverkat oss alla. Vi är många som märkt att det är lätt att börja tänka negativa tankar när man är isolerad och inte får träffa sina nära och kära.

En av dem som drabbades av detta är hårfrisörskan Louise Smith, 37.

På senare tid hade hon börjat tycka allt mindre om sitt utseende och påstod att hon blivit för stor under tiden i karantän.

Hennes familj och vänner vittnar om att Louise ofta klagade på sin kropp och hur hon såg ut. Men de förstod inte hur mycket de här tankarna upptog hennes liv.

Det hade gått så långt att hon bokat en flygresa till Iran för att göra en plastikoperation, skriver tidningen The Sun. Iran har blivit känt världen över för att ha mycket lägre priser för plastikkirurgi. The Sun skriver att kirurger i Iran beräknas ha opererat över 150 000 näsor bara under år 2019. I Storbritannien låg siffran på 2 000.

ANNONS: Gör vardagen lite enklare och mycket godare med upp till 925 kr rabatt på fyra kassar från HelloFresh! Använd koden HANT925

TRAGISKT Alex, 28, dog i bilkrasch – efterlämnar två små barn

Bodde i Dubai

Under många år hade Louise Smith, som kommer från Coventry i Storbritannien, jobbat som frisör för Toni & Guy, men efter att ett långt förhållande sprack flyttade hon till Dubai 2019.

Sedan kom pandemin.

Därför visste inte familjen hemma i England hur 37-åringens vardagsliv och planer såg ut.

Louise Smith flyttade utomlands 2019.
PRIVAT

Dog vid operationen

I Iran verkar något ha gått riktigt snett under operationen. Familjen fick till sist det tragiska beskedet att Louise Smith dött. Louises äldre syster Sharon Elston, 51, säger att hela familjen är i chock.

Nu kämpar familjen för att få hem Louises kropp från Iran till England. Det är mycket kostsam och nu hoppas hennes vänner kunna samla in pengar för att täcka en del av kostnaden och på så sätt hjälpa Louises anhöriga. Det är Louises nära vän Martin Crich som dragit igång insamlingen.

Det var den 29 juli i år som Martin tog emot dödsbeskedet:

”Den här förmiddagen klockan 11.36, fick jag det värsta samtalet. Vår kära vackra vän Louise har gått bort”, skriver Martin Crich på insamlingens sida.

Pappan: ”Går otroligt långsamt”

Han förklarar att familjen kommer behöva resa tur och retur till Iran för att ordna allt pappersarbete, utöver kostnaden för flygtransporten av Louise.

Louises pappa Neil säger att processen med Iran är igång men att det går ”otroligt långsamt”.

Totalt har familjen lyckats samla in 14 000 pund, ungefär 175 000 svenska kronor.

Danni Chauhan och Louise Smith blev vänner på jobbet.

Louise Smith och Danni Chauhan träffades och blev vänner när de arbetade ihop på en salong för Toni & Guy.

PRIVAT

”Ledsen att du gick igenom det här ensam”

På salongen hemma i England jobbar fortfarande Danni Chauhan kvar. Hon och Louise Smith var inte bara kolleger utan kom att bli nära vänner även utanför jobbet.

Danni har svårt att förstå att ta in det som hänt.

– Jag kan fortfarande inte fatta att det här har hänt. Vilken förlust av en ung människas liv bara för att vi vill se ut på ett visst sätt som sociala medier visar upp.

– Jag är så ledsen att du behövde gå igenom det här ensam.

LÄS OCKSÅ: Fruns sorg efter hockeyspelaren Jimmy Hayes, 31, död

LÄS OCKSÅ: Elaka orden efter parets bröllop: ”Hon gör det för pengarna”

FOTO: PRIVAT

SENASTE NYTT!