Liz tvingades till ett ultimatum – maken eller hundarna?

Foto: FACEBOOK
Tillslut fick maken nog. Han bad sin fru välja: Jag – eller husdjuren?
Ibland är kärleken större än vad man tror. Nu berättar paret om den udda historien, enligt sajten Relay Hero.
0:23

Efter reklamen: Bedårande hundvalp får syn på sig själv i spegeln

(0:23)

Slå på ljud

Första gången Liz Haslam träffade Mike var de endast tonåringar. Trots att de var blott 16 år gamla, så slog det gnistor direkt. Sedan gick livet snabbt. Paret gifte sig och höll i hop 25 år.

Tillsammans flyttade de till lantliga Barnham, i Storbritannien, till ett hem med en stor trädgård. Snart fick den lilla familjen tillökning, med barnet Ollie. De var ett vanligt lyckligt par, som höll i hop i både med och motgångar.

Liz Haslam driver stiftelsen Beds for Bullies.

Foto: FACEBOOK

Liz tvingades välja

Men det fanns en detalj som störde. Liz kärlek till hundar.

Tillslut fick Mike nog – och ställde ett ultimatum: ”Jag, eller hundarna. Välj.”

När Liz Haslam flyttade med Mike till lantliga Barnham, så insåg hon snart att hon hade både tid och utrymme för att ta upp ett nytt intresse. Liz startade stiftelsen Beds for Bullies – där hon tar hand om hundar av rasen bullterriers. För varje dag växte intresset och verksamheten. Liz verkligen älskade sina hundar.

Maken Mike.

Foto: FACEBOOK

Tillslut fick Mike nog. Trots att han visste hur mycket hundarna betydde för sin fru, så ställde han ett ultimatum. För Mike kände sig förbisedd och att han arbetade hårt på sitt jobb. Något som inte Liz la märke till. Och ju längre bort han kom från Liz, ju närmare verkade hon röra sig mot sin nya kärlek: Hundarna.

Hade 30 hundar hemma – samtidigt

Det var inte få hundar heller. Liz hade nämligen närmare 30 hundar hemma. Hon ska enligt egen uppgift ägnat omkring 18 timmar om dagen åt hundarna. Tiden för Mike fanns helt enkelt inte – och paret gled allt mer isär. Dessutom var hundarna inte speciellt billiga, som hade både omsorgs- och veterinärkostnader.

Vem valde då Liz? … Hon valde hundarna. Paret tog en skilsmässa och äktenskapet var efter 25 år över. Huruvida det var rätt val är svårt att säga.

Liz valde kärleken … till hundarna.

Foto: FACEBOOK

Tvingades bo i tält

För Liz har haft det kämpigt. Som ensamstående växte nu kostnaderna för hundarna fort. Hon tvingades betala uppåt en halv miljon kronor i veterinärkostnader för hundarna.

Men hennes kärlek bestod. I perioder tvingades hon till och med bo i tält för att ha råd med sin stiftelse. Trots det fortsatte hon arbeta med att ta emot hundar. Under åren har hon tagit emot över 200 hundar.

1-åringen faller ner genom brunnslocket

Se klippet här!

Foto: FACEBOOK

SENASTE NYTT!